8.8 C
Київ
22.04.2024
Верховна рада

На Київщині судитимуть нардепа за несплату 100 мільйонів податків

Слідчі та прокурори завершили досудове розслідування стосовно народного депутата групи Віктора М’ялика, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків на більш ніж 100 мільйонів гривень, – повідомляє “Українська правда”.

Підозрюваному та його захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано повний доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

За інформацією “Київського регіону” підозру Віктору М’ялику оголосили в березні 2021 року. За даними слідства, протягом 2012-2019 років підозрюваний продавав нерухомість у житлових будинках в селах Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка, що розташовані поряд з Києвом.

При цьому він не був зареєстрований фізичною особою–підприємцем або юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості фігурант приховував під виглядом реалізації власного майна, а не від підприємницької діяльності. Це дозоляло знизити ставку податку з оборудок з 18 до 5%. За висновками експертів, дії підозрюваного призвели до ненадходження до Держбюджету податків на загальну суму понад 118 млн гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що медикам вдалося гелікоптером врятували 7-річного хлопчика з села у Макарівському районі.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #БорщагівськаОТГ #ВікторМ’ялик #слідство #ПетропавлівськаБорщагівка #СофіївськаБорщагівка #прокуратура

Схожі записи

Верховна рада скасувала мораторій на продаж сільгоспземель

Ірпінь може назвати себе хоч центром Марсу, – нардеп Безгін

Ще у одного нардепа з Київщини діагностовано коронавірус

Напишіть коментар