12.1 C
Київ
26.04.2024
Прогноз погоди КИЇВСЬКОГО РЕГІОНУ

Сильний поривчастий вітер принесе на Київщину потепління

Невдоволених погодою буркотунів, які вважають, що навкруги лютий холод та бабиного літа вже годі чекати, очікує сюрприз.

За прогнозом Sinoptik.ua, у п’ятницю в Україні переважатиме хмарна погода, дощитиме та буде досить прохолодно. Очікується сильний вітер з поривами до 24 м/сек. У суботу температура повітря стане вище, але місцями йтимуть дощі. У неділю погода повеселішає, сонця над країною побільшає, температура повітря підвищуватиметься, на півдні та в Закарпатті до +23 °С. У решті регіонів – буде помірно тепло, від +14 до +19 °С.

Почалася пора осінніх туманів. Поки що тумани слабкі. Зазвичай вони бувають вранці, в низинах, біля водойм. У п’ятницю та суботу ранкові тумани накриють західні, східні та північні області.

Погода найближчими днями несприятлива для метеозалежних людей. Вони відчуватимуть ломоту в кістках, сонливість, дратівливість. Можливе загострення хронічних захворювань. Будьте уважні до себе!

Похмура, дощова та вітряна погода викликає сильну втому у водіїв, особливо при поїздках на великі відстані. Частіше відпочивати – найдієвіший засіб в таких випадках.

У Києві в п’ятницю вдень +13 °С, сильний вітер з поривами до 15-24 м/сек. Часом йтиме дощ. У вихідні похмуро з проясненнями, вітер трохи заспокоїться, дощ припиниться. У неділю стане тепліше, до +15 °С, буде пригрівати сонечко, але невеличкий мілкий дощик не зможе порушити сонячний настрій. Початок робочого тижня зустріне киян ясним ранком. Денна температура повітря до +14 °С.

На заході країни у п’ятницю стовпчик термометра покаже +13…+16 °С, очікуються дощі, західний, північно-західний вітер з поривами до 24 м/сек. У вихідні – до +22 °С, мінлива хмарність. На Закарпатті сонця буде багато, температура вдень до +23 °С. У понеділок в Закарпатті та Чернівецькій області збережеться тепла погода, прорте в Луцькій та Тернопільській областях денна температура не перевищить +15 °С.

У Карпатах в п’ятницю очікується сильний вітер з поривами до 24 м/сек. У вихідні стане значно тепліше, в Івано-Франківську до +21 °С.

На сході України в п’ятницю сонечко буде виглядати рідко, місцями пройдуть дощі, денна температура +14…+15 °С, у Харківській області +11 °С, посилення південного вітру до 7 м/сек з поривами до 24 м/сек. У вихідні трохи потеплішає, +15…+18 °С, та знову дощитиме. У понеділок часом накрапатиме дощ, вдень +15 °С.

У південних областях України в кінці робочого тижня вдень буде +15…+16 °С, дощитиме, очікується південно-західний вітер з поривами до 24 м/сек. У суботу та неділю – комфортна температура повітря, до +23 °С, без опадів. Сонця побільшає, але вітер із заходу та північного заходу часом буде наганяти хмари.

У центрі країни в п’ятницю буде місцями дощитиме, вдень очікується +11…+14 °С, вітер західних напрямків до 8 м/сек з поривами до 24 м/сек. Вихідні – значно тепліші, до +19 °С. Виняток – Полтавська область, до +14 °С. У суботу йтимуть дощі у Полтавській та Черкаській областях. На початку наступного тижня денна температура повітря не буде вище +15 °С, але сонця побільшає.

На півночі України п’ятниця буде досить теплою в порівнянні з попередніми днями, до +14 °С, у Сумській області – до +9 °С. Йтимуть дощі, очікується посилення швидкості вітру до 15-24 м/сек. У вихідні у Чернігівській та Сумській областях +13…+14 °С, у Київській та Житомирській +15…+17 °С, хмар поменшає, сонце з’являтиметься частіше.

 

Схожі записи

В Україні знижується температура, але на курортах море ще тепле

Вікенд на Київщині: дощова субота та сонячна неділя

Погода в Карпатах сприятлива для активного відпочинку

Напишіть коментар