12.7 C
Київ
26.04.2024
Великодимерська селищна ОТГ

У Великій Димерці побудують «сухий» фонтан

За словами заступник голови Великодимерської ОТГ Олександра Куценка, у Великій Димерці заплановано будівництво «сухого» фонтану – струмінного без відкритого фонтанного басейну.

Це має бути фонтан на зразок такого, як у Чернігові, повідомив Куценко: резервуар буде захований під землю, а зверху його закладуть плиткою. Фонтан станом на 2016 р., кошторис такого фонтану складав 3,5 млн грн, – повідомляє “Трибуна Бровари”.

За його словами, будівництво фонтану ініціювали члени однієї з депутатських комісій та відділ благоустрою. Його мають побудувати в центрі селища – неподалік школи між вул. Промислова і Броварська.

На черговій сесії, що відбулася 19 серпня 2021 р., депутати ухвалили рішення про виділення 49 тис.грн на проєктування фонтану та ще 59 тис. грн на саме будівництво. На найближчу сесію, що має відбутися 9 вересня, депутатам пропонують підтримати проєкт рішення «Про внесення змін до Програми «Розвиток, ремонт та утримання об’єктів житлово- комунального господарства, благоустрою та соціально-культурного призначення Великодимерської територіальної громади на 2019-2023 роки».

У додатку до проєкту рішення вказано, що 49 тис.грн планується на «Виготовлення технічної документації на будівлі, споруди, інженерні мережі, об’єкти благоустрою, які є комунальною власністю територіальної громади». Однак, про що ж мова, достеменно не зазначено. Ще 159 тис.грн заплановано виділити на «Будівництво фонтану в центральній частині смт Велика Димерка». У такий спосіб хочуть «зарезервувати» суму для початку проведення тендерної закупівлі, зазначив Олександр Куценко. Саме ж будівництво планують розпочати навесні. Наразі проєкт проходить експертизу.

Ті роботи, що видно на фото, заступник голови ОТГ назвав «підготовчими роботами до будівництва у рамках благоустрою території, яка відбувається за спонсорські кошти». Зокрема, облаштування доріжок, що здійснюють підприємці. За словами Куценка, підприємці наразі і бетонують дно «чаші», щоб під час будівництва фонтану не зруйнували облаштовані ними доріжки. Проте, як видно на фото, відбуваються повномасштабні роботи.

Лише незрозуміло, як вони могли розпочатися без проєкту, на який лише виділили кошти і який ще проходить експертну оцінку, та без тендерних торгів, де і мали визначити підрядну організацію.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #КМДА #ВеликаДимерка  #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Броварськийрайон

Фото Sergiy Malash

Схожі записи

З Великої Димерки хвору жінку доставили до київської лікарні гелікоптером

На Броварщині відкрилася перша станція сортування вторсировини

У Великій Димерці чемпіони світу з боксу відкрили сучасний майданчик

Напишіть коментар