9.8 C
Київ
25.04.2024
Київ Укрзалізниця

До Києва з Луганщини поїзди їхатимуть на чотири години швидше

На Луганщині хочуть запустити поїзди, які їхатимуть до Києва на чотири години менше, ніж зараз. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай в ході прямого ефіру в Facebook, передають Новини Донбасу.

“Ми продовжуємо працювати в напрямку будівництва залізничної колії. Більш того, за допомогою Офісу президента і заступника міністра фінансів ми зараз вже почали опрацьовувати тему з електрифікації нашої залізничної гілки”, – сказав Гайдай.

За його словами, це дасть можливість запустити поїзди, які їхатимуть на чотири години швидше до Києва.

“Тобто не 12 годин, а вісім”, – уточнив

голова Луганщини

Він підкреслив, що це позитивний меседж для Луганщини, оскільки більш комфортно можна буде дістатися з регіону до Києва і назад. За словами Гайдая, це важливо для ділової активності, залучення інвесторів, організації зустрічей і переговорів.

Що стосується будівництва нової залізничної колії, глава області повідомив, що зараз розробляється проєктно-кошторисна документація, яку в ОДА очікують отримати найближчим часом.

“Тоді буде зрозуміло, де буде проходити цей шлях, як розв’язувати питання із земельними ділянками. Це буде нешвидкий процес, відразу кажу, тому що це буде новий залізничний шлях, який буде будуватися з нуля. Це на кілька років”, – додав Гайдай.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #ЛуганськаОДА  #Укрзалізниця #потяг #СергійГайдай

Схожі записи

Графік відключення електрики на Київщині у понеділок 13 лютого

Стала відома карта розташування блок-постів на в’їздах/виїздах з Київщини до столиці

У центрі Києва встановили стіну з моху, яка очищує повітря

Напишіть коментар