12 C
Київ
27.04.2024
Бровари Медицина

У Броварах можуть закрити туберкульозне відділення

Фтизіатричне відділення Броварської багатопрофільної клінічної лікарні на межі закриття, бо Національна служба здоров’я України (НСЗУ) відмовляє відділенню в укладанні Пакету медичних послуг, – повідомляє “Громадський ревізор”.

А це означає, що фінансування фтизіатрії у Броварах припиниться та призведе до її закриття.

У вимогах НСЗУ зазначено, що цей пакет може підписати лише той медичний заклад, який визначений обласною державною адміністрацією як спеціалізований в регіоні. Таким є обласний протитуберкульозний диспансер. Водночас без пакету на дані послуги проблематичним стає питання утримання броварського відділення.

У місті та районі лікується 55 осіб хворих на туберкульоз, близько 400 пацієнтів перебуває на обліку. У фтизіатричному відділенні залишилися працювати один лікар (ще одного перевели на лікування ковідних пацієнтів), три медсестри, лаборант і дві санітарки – усі вони на межі звільнення, бо зарплату в наступному місяці платити нічим.

Натомість НСЗУ рекомендує передати право лікування хворих туберкульозом надавачам первинної медичної допомоги. Це лікарі сімейної медицини. За словами керівництва міського центру первинної медико-санітарної допомоги , сімейні лікарі допоможуть і таким хворим, але це стане значним перенавантаженням для медиків.

Крім того, хворим на туберкульоз потрібні спеціальні умови, виокремлені приміщення. А ще більшість з них мають ще й ВІЛ, тобто являються постійними пацієнтами, так званого «Кабінету довіри». Ним опікуються ті самі медпрацівники фтизіатричного відділення.

Тому функціональність цього відділення необхідно зберегти і всі сподівання покладаються на міську владу.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #Бровари #Лікарня #медицина #тубдиспансер

 

Схожі записи

У Броварах за останні дві доби нові 4 випадки захворювання на коронавірус

Вчительку з Броварів утримували у полоні в Курському СІЗО. Відео

На Київщині гелікоптером доставили до лікарні першого пацієнта

Напишіть коментар