5.6 C
Київ
19.04.2024
Армія Суд

Турчинов заявив про абсурдність справи «Кузні на Рибальському»

Олександр Турчинов про справу «Кузні на Рибальському»: це розправа над бойовим генералом та підприємством, яке здатне випускати військові кораблі.

В Україні відбувається реінкарнація режиму Януковича з його головними ознаками – це правовий нігілізм, свавілля правоохоронних органів, замовні справи і неправосудні рішення. Про це заявив Секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов. Він наголосив, що переслідування бойового генерала Павловського та керівника ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» підривають обороноздатність держави.

«В цей час у Печерському суді відбувається замовлена владою, чинною Зе-командою, чинним президентом розправа над бойовим генералом Ігорем Павловським і керівником оборонно-промислового підприємства Валерієм Шандрою», – заявив Турчинов.

Він наголосив, що генерал Павловський у 2014 році очолював оборону Маріуполя і зробив все, щоб захистити стратегічне для України місто.

генерал Павловський у 2014 році очолював оборону Маріуполя і зробив все, щоб захистити стратегічне для України місто – турчинов

«Перебуваючи на посаді заступника міністра оборони, він працював над тим, щоб наша армія, наші Збройні сили отримували нову військову техніку, нову зброю. Робив це чесно і професійно», – зазначає Турчинов.

Згоден з Турчиновим і депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко. «Справа проти керівництва заводу, яке працює на оборону країни є юридично нікчемною, політично вмотивованої і навіть до тупості примітивною. Слідчі ДБР змагалися, хто озвучить найбільшу маячню. З іншого боку виробництво двох катерів на заводі «Кузня на рибальському» обійшлося дешевше аніж американські аналоги, котрі були у використанні. Станом на 2014 рік Україна не могла придбати навіть старі катери, бо їх ніхто не хотів нам продавати. Тому запуск власного виробництва це був вихід із ситуації. А тепер керівництво країни вирішило завдати удар по обороноздатності країни. Якщо тенденція збережеться, то нам доведеться годувати чужу армію», – заявив в одному з телеефірів Володимир Горковенко.

«Коли говорити про оборонне підприємство «Кузня на Рибальському», то, мабуть, це одне з останніх підприємств, яке ще здатне в Україні випускати бойові кораблі, бойові катери для ВМС нашої країни. В 2014-2015 році були заблоковані всі поставки будь-якого військового обладнання, військової техніки, зброї до нашої країни. І ми змушені були розраховувати виключно на власні сили. Саме тоді «Кузня на Рибальському» змогла організувати виробництво броньових артилерійських катерів, які стали відомі всьому світу, прориваючись під вогнем РФ через Керченську протоку. Зараз підприємства і військових намагаються звинуватити в тому, що вони організували випуск десантних катерів», – говорить Олександр Турчинов.

Турчинов також зазначив, що зараз ці катери проходять випробування в Міністерстві оборони.

«І коли президент Зеленський виступав в Одесі, то він фотографувався саме на фоні цієї військової техніки. На превеликий жаль, замість того, щоб прискорити їх випробування, щоб взяти їх на озброєння, створюється штучна справа, і в результаті ми бачимо знову порожній і брудний піар. Ми бачимо на тлі традиційного для цієї влади зриву Державного оборонного замовлення, коли вже півроку пройшло і знову не підписуються, не проплачуються контракти на виробництво зброї, військової техніки –  і на цьому тлі звинувачують людей, які намагалися реалізувати конкретні задачі по зміцненню нашої оборони», – констатує Олександр Турчинов.

«Я не дивуюсь, що зриваються оборонні замовлення. Тому що коли такі абсурдні справи відкриваються проти тих, хто виконує свої обов’язки, – високопосадовці, ті ж самі генерали просто бояться підписувати угоди, розуміючи що в будь-який час вони можуть бути кинуті  за грати», – зауважує Турчинов.

«Абсурдність цієї справи, її замовність підтверджує і факт застави. 440 мільйонів гривень для кожного. Така застава висувається генералу Павловському, який живе в зйомній квартирі у Києві. Не на державній дачі, як чинні керівники, а в зйомній квартирі, йому висувають заставу в 440 мільйонів, яка потрапляє в 10-ку найбільших застав», – наголосив Турчинов.

Абсурдність цієї справи, її замовність підтверджує і факт застави. 440 мільйонів гривень для кожного – наголосив Турчинов

«Змова – це коли зраджують свою країну, коли викривають спецоперацію і фактично дають можливість залишитися на свободі бойовикам – «вагнерівцям», що знищували українців. Змова – це коли забороняють нашим військовим захищати свою країну і реагувати на військові провокації російських найманців. Змова – це коли роззброюють нашу країну. А те, в чому звинувачують Павловського і Шандру, це не є змова, це є належне виконання службових обов’язків», – резюмує Олександр Турчинов.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон“ тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Також, “Київському регіону“ стало відомо як саме будуть розподілені автомобілі швидкої допомоги по медзакладах Київщини.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #АТО #Петро_Порошенко #Горковенко #Павловський #Шандра #Турчинов

Схожі записи

Почалася евакуація з Ворзеля, Бородянки, Бучі, Ірпеня, Гостомеля до Києва. Фото

Німеччина та США передадуть Україні бойові танки

“Маскувальні Янголи” з Фастова: Ми з нашими захисниками до Перемоги

3 коментарі

Укроп 07.07.2021 о 19:31

А почему до сих пор нет дела по этому еще смеющему напоминать о себе дятлу, сдавшему России Крым? Или для Турчинова это на измену Родине не тянет – он же не боевой генерал и даже не волонтер, реально защищавший Украину?

Відповіcти
інженер 07.07.2021 о 19:50

Схоже що лапшу НАМ на ухі… Ворон-ворону…..Павловський там ні до чого! Там пахан і К ! Ну не сидять же ніхто за 2 роки. Може Джо наведе лад? В них не прийнято ТАК безпардонно красти!

Відповіcти
Андрей 07.07.2021 о 19:57

Турчинов сдал Крым России без сопротивления.Это измена.Должен сидеть в тюрьме.

Відповіcти

Напишіть коментар