2.6 C
Київ
20.04.2024
Моніторинг забруднення Узинська міська ОТГ

В Узині агрофірма сплатить штраф за шкоду екології

«Узин-Агроінвест» сплатить у державний бюджет 276 тисяч гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства, – повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Екоінспекція за співпраці з Білоцерківською окружною прокуратурою забезпечили задоволення позову Господарським судом Київської області, щодо стягнення збитків, завданих державі аграрним товариством «Узин-Агроінвест» внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

За перевищення лімітів забору води 35 822 гривень, а за засмічення земельних ділянок відходами агрофірма має сплатити 240 534 гривень штрафу.

Тепер підприємство має сплатити

276 тисяч гривень штрафу

“Київський регіон” нагадує, що конфліктна ситуація між підприємством та місцевими жителями набула широкого розголосу ще кілька років тому та спричинили масові протести людей. Тоді комісію, яка мала перевіряти свинокомплекс “Узин-Агроінвест” просто не пустили на підприємство, пояснивши це тим, що на місці немає директора та заступника.

Активні жителі Узина пробують самостійно хоч якось контролювати ситуацію зі смородом. Для цього була зібрана група для нічного патрулювання і контролю ситуації.

Негативний вплив на ситуацію мала і пасивна поведінка минулого керівництва Держекоінспекції. Так, стосовно ефективність роботи контролюючих та правоохоронних органів до Кабінету Міністрів і до Міністерства екології та природних ресурсів із заявою щодо звільнення керівника Держекоінспекції Столичного округу Юрія Сергієнка звертався ще екс-голова Київської облради Микола Стариченко.

«Ця інспекція округу ігнорує проблемну ситуацію, що склалася в Узині. Впродовж року жодних заходів задля її вирішення вжито не було. Керівник Держекоінспекції округу навіть не з’явився на засідання робочої групи з питань екологічної безпеки», – заявляв тоді Стариченко.

Ця інспекція округу ігнорує проблемну ситуацію, що склалася в Узині. Впродовж року жодних заходів задля її вирішення вжито не було, – заявляв тоді Микола Стариченко

Як бачимо, зараз позиція Держекоінспекції змінилася, хоча факт накладених на підприємство штрафів, навряд чи заспокоїть громаду Узина.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Коцюбинському занепокоєні новим шкідливим підприємством

В Обухові виявили стоки промислових відходів, які потрапляють до Стугни

У Миронівці агрокомпанія зливає небезпечні відходи виробництва

Напишіть коментар