10.4 C
Київ
27.04.2024
Новини

Будівлю селекційного центру у Переяславі перероблять на житло

Члени виконавчого комітету Переяславської міської ради підтримали проєкт рішення «Про затвердження детального плану території, обмеженої вулицями Новокиївське шосе, Промислова та садибною житловою забудовою», повідомляє Переяслав.City.

Як пояснив міський голова Вячеслав Саулко, КВП «Мистецтво» має намір побудувати багатоквартирний будинок у Переяславі. Йдеться про ділянку на вулиці Новокиївське шосе (біля ЗОШ №4), де зараз розміщена чотириповерхова недобудова.

– Цей будинок належав до єдиного майнового комплексу Головного селекційного центру України. Після того, як його площу розробили на окремі земельні ділянки, в загальному їх 248, це стало підставою розпродати все, що можна. Я не можу дивитися на ту недобудову, яка руйнується. І іншого варіанту, як використати її під житловий будинок, немає. Забудовник – з Одеси. У нас були тривалі перемовини. Інвестор погодився на наші умови. Якщо ми їх підтримаємо, вони виділять чотири квартири як житло для молодих спеціалістів та людей пільгових категорій, – зазначив він.

Головний архітектор Петро Пурденко у коментарі Переяслав.City уточнив, що планують побудувати чотириповерхівку на 29 квартир (дві трикімнатні, дві двокімнатні, решта – однокімнатні). На першому поверсі облаштують чотири смарт-квартири (невеликою площею без внутрішніх перегородок). Саме їх хочуть використати як службове житло для молодих спеціалістів. У будинку будуть приміщення громадського призначення: фітнес-зал, магазини.

За словами головного архітектора, лише після технічного обстеження об’єкта (недобудови) стане зрозуміло, чи зможе забудовник використати споруду чи якусь її частину для подальшого будівництва.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Матеріал підготовлено Юлією Строчинською спеціально для видання “Переяслав.City”

Фото видання “Переяслав.City”

Схожі записи

Спекотний вікенд із суботніми грозами. Прогноз погоди на вихідні

Погода для всіх видів зимового відпочинку буде комфортною

Найважливішою проблемою кияни вважають високі тарифи: опитування

Напишіть коментар