8.4 C
Київ
16.04.2024
Київ Фестиваль

На Трійцю в музеї Гончара відбудеться фестиваль народних традицій

19 та 20 червня в Музеї Івана Гончара відбудеться ХІІІ Фестиваль української епічної традиції «Кобзарська трійця», – повідомляється на фейсбук-сторінці організаторів.

«Кобзарська трійця» – фестиваль для тих, хто хоче відкрити собі українську культуру через один із найдавніших її проявів – співогру та світоглядно-філософські надбання кобзарів.

У програмі Фестивалю звичаєве кобзарювання на вулиці, концерт з виступами кобзарів, бандуристів та лірників, майстер-класи з виготовлення традиційних інструментів.

Близько 20 кобзарів із Харкова, Києва, Переяслава, Рівного, Львова та інших міст України впродовж двох днів оживлять давній кобзарський репертуар, освячуватимуть музичні інструменти та ділитимуться своїми знаннями та відчуттям традиції.

Під час Фестивалю діятимуть майстерні зі створення традиційних музичних інструментів, а також майстер-класи співогри на кобзарських інструментах: бандурі, кобзі, лірі. У неділю відбудеться традиційний обряд освячення музичних інструментів у Трапезному храмі святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова (територія Михайлівського Золотоверхого монастиря).

Запрошуємо долучитися до Фестивалю, послухати наживо думи та епічні пісні, пройняті духом та історією наших предків, поспілкуватися з кобзарями та відчути віковічну традицію у центрі сучасного міста.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Кличко планує прийняти Генплан Києва до початку наступного літа

На “Деміївській” демонтували незаконні МАФи

У Києві СБУ викрила на корупції судового економічного експерта

Напишіть коментар