9.9 C
Київ
29.03.2024
КОДА Медицина

На Київщині визначають лікарні, які прийматимуть гелікоптери екстреної медичної допомоги

Київська область стала «пілотною» у реалізації експериментального проєкту з впровадження аеромедичної евакуації на території України, – повідомляється на сайті КОДА.

У Київській області розпочато впровадження проєкту, який передбачає аеромедичну евакуацію пацієнтів, в тому числі з інших регіонів країни. Наразі визначаються лікарні, які зможуть приймати гелікоптери.

Наразі визначаються лікарні, які зможуть приймати гелікоптери

«В рамках проєкту планується надавати екстрену медичну допомоги людям у невідкладному стані або у випадку загрози здоров’ю людини, якщо перевезення повітряним транспортом скорочує час до моменту госпіталізації у відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги або до спеціалізованого медичного центру. Таким чином проєкт сприятиме порятунку більшої кількості людей», – зазначив очільник Київщини Василь Володін.

 Серед підстав для транспортування пацієнтів повітряним транспортом названо наступні:

  • якщо перевезення повітряним транспортом скорочує час до моменту госпіталізації у відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги або до спеціалізованого медичного центру;
  • якщо перевезення наземним транспортом ускладнене об’єктивними причинами і/або може призвести до значного погіршення стану здоров’я пацієнта;
  • перевезення пацієнтів з важкодоступних (через погодні чи інші несприятливі умови) районів у випадку, якщо перевезення наземним транспортом ускладнене об’єктивними причинами і/або може призвести до значного погіршення стану здоров’я пацієнта;
  • у випадках надзвичайних ситуацій і/або наявності значної кількості постраждалих;
  • транспортування донорського серця/донорського серця разом з іншими донорськими органами/реципієнта, який потребує обов’язкового медичного супроводу, у випадку надходження до центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Київської області.

До складу бригад входитимуть лікар з медицини невідкладних станів або лікар-анестезіолог та фельдшер

До складу бригад входитимуть лікар з медицини невідкладних станів або лікар-анестезіолог, фельдшер. Усі члени бригади для участі у пілотному проєкті зобов’язані успішно пройти курс зі спеціалізованих реанімаційних заходів.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

Жителі Київщини мають право вільно обирати газопостачальників – голова КОДА

У Броварах закуплять обладнання у лікарню, щоб не платити приватній фірмі

У Борисполі чоловік побив лікаря швидкої допомоги

Напишіть коментар