8.2 C
Київ
24.03.2024
Бровари

У Броварах вийшли з ладу відразу три карети швидкої допомоги

На Броварській станції екстреної медичної допомоги вийшли з ладу аж три карети. Про це під час оперативної наради в раді Броварської ОТГ розповів Григорій Зубковський, керівник станції меддопомоги, – повідомлє «Трибуна-Бровари».

Як зазначив пан Зубковський, одну з трьох поламаних у п’ятницю карет «швидкої» із зусиллями вдалося відремонтувати лише за допомогою запчастин із інших двох несправних машин. Водночас інші дві автівки потребують дороговартісного ремонту. Що саме сталося з цими каретами, Григорій Зубковський «Трибуні» не уточнив, назвавши інформацію службовою таємницею.

Ще одне авто, як розповів керівник під час наради, зняли з лінії після нападу на неї 8 червня. Тоді на перетині вулиць Михайла Грушевського та Шолом-Алейхема сталася бійка. Вона закінчилась ножовим пораненням одного з учасників. Коли на місце події приїхала «швидка», один із нападників почав кидати в автівку цеглу.

На місці події журналіст «Трибуни» побачив побите вікно, а також кілька подряпин на кузові автомобіля. Георгій Зубковський розповів, що ця карета так само потребує ремонту.
Дефіциту автівок нема

Як зазначив «Трибуні» Григорій Зубковський, наразі на Броварській станції екстреної медичної допомоги працює 7 авто і дефіциту екіпажів немає. За словами пана Георгія, діє система, що дозволяє замінювати автівки на випадок подібних ситуацій.

Як прозвітував керівник станції, протягом минулого тижня у відомстві отримали 377 викликів, шпиталізували 163 пацієнти. Виїзди на COVID-19, ГРВІ та пневмонії становили 64 %, що для літнього періоду є значним показником. Сезонно зросло і число виїздів до пацієнтів у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння – 21 за тиждень.

Чи компенсують збитки

За інформацією поліції, за фактом випадку 8 червня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – «хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом».

Зі слів керівника Броварської станції екстреної медичної допомоги, через те, що слідчий відкрив провадження за статтею про хуліганство, не буде передбачено компенсації матеріальних збитків.

Як розповів «Трибуні» адвокат Роман Сімутін, кваліфікація події як «хуліганства» обрана правильно. Напад на авто і легкі тілесні ушкоджень можуть входити до ст. 296. Щоправда за описом подій юрист убачає потребу відкривати провадження за ч. 4, а не ч. 1 статті. Проте в ході слідства правоохоронці ще можуть змінити кваліфікацію.

Як зазначає Роман Сімутін, компенсація матеріальних збитків можлива і при хуліганстві. Якщо оформлений поліс КАСКО, збитки має покрити саме він. Якщо такого страхування нема, то в межах кримінального провадження екстрена медична допомога може ініціювати цивільний позов для відшкодування втраченого та зіпсованого майна чи його ремонту.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Матеріал та фото з сайту «Трибуна-Бровари»

Схожі записи

За підпал у Броварах автомобіля журналіста судитимуть киянина

У Броварах відбувся конкурс патріотичної творчості серед школярів

Депутати у Броварах терміново рятували комунальне підприємство «Броваритепловодоенергія»

Напишіть коментар