14.3 C
Київ
25.04.2024
Відео Екологія КОДА

Школярам Обухівщини презентували екостежку у заказнику “Козинський”

Київська область відзначила Всесвітній день охорони навколишнього середовища разом з нашим майбутнім – дітьми. Для цього Департамент екології та природних ресурсів КОДА організував та провів захід присвячений просвітницький екологічний освіті. 

Відбувалася подія на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Козинський» на екологічній стежці «Річка Іржавець». “Ми сьогодні зібрали дітей середньої школи, щоб показати ландшафтний заказник та навчити сортувати сміття. Це все приурочено до Дня охорони навколишнього середовища”, – розповіла Ганна Ткаліч, директор Департаменту екології та природних ресурсів КОДА.

“Я взнала багато видів нових рослин а також побачила природну атмосферу”, – каже Юлія, учениця 7-го класу Обухівського ліцею №5.

Голова благодійного «Еколого-рекреаційного та спортивного розвитку» фонду Дар’я Жаврида підкреслила “що метою цього заходу є формування екологічної свідомості молоді та формування поведінки через такий інтерактивний та позитивний підхід”.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Те що вибір фігури науковця для заходу був не випадковим, розповів голова громадської організації «Зелена хвиля» Артем Єрьоменко. “Сьогодні у нас присутня Олена Іванівна Прядко. Вона є заступником директора з наукової роботи Національного природного парку “Голосіївський”. Ми співпрацюємо з Оленою Іванівною вже більше восьми років. Вона є співавтором цієї екостежки, якою сьогодні пройшли школярі і на власні очі побачили все біологічне різноманіття заказника “Козинський”.

Голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр Гомон привітав підростаюче покоління зі святом і наголосив на важливості проведення таких виїзних заходів задля формування екосвідомості. “Такі заходи важливі саме для дітей. Щоб молодь росла та розвивалася, і знала про наші проблеми сьогодення. Тому що ми маємо залишити після себе, принаймні те, що маємо на сьогодні”, – наголосив очільник району.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Схожі записи

Представники Коцюбинського влаштували скандал в облраді. Відео

У Чорнобильському заповіднику радіють весінньому підтопленню

Київщина. Оперативна інформація від Київської ОДА

Напишіть коментар