3.3 C
Київ
19.03.2024
Київ Кримінал

Під час конфлікту на ринку «Столичний» постраждали поліцейські

На ринку “Столичний” у Києві у четвер стався конфлікт на грунті з’ясування прав власності, – інформує у Фейсбуці поліція Київської області.

“Сьогодні на спецлінію поліції «102» надійшли звернення громадян щодо порушення публічного порядку на території ринку «Столичний», застосування димових пакетів та петард. На місце події прибули наряд реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група Бучанського районного управління поліції, вибухотехніки та спецпризначенці. Поліції вдалося уникнути фізичного протистояння між сторонами інциденту”, – заявили правоохоронці.

Поліції вдалося уникнути фізичного протистояння між сторонами інциденту

В адміністративній будівлі ринку були проведені слідчі дії, під час яких доступ до приміщення було обмежено. В той же час постраждали три працівники поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

В адміністративній будівлі ринку

були проведені слідчі дії

“Вже тривалий час відбувається спір між суб’єктами господарювання щодо власності на цю адміністративну будівлю. Поліція Київської області не втручається в комерційний процес або в судовий спір, ми лише попереджаємо вчинення хуліганських дій і нанесення тілесних ушкоджень. На будь-які фізичні спроби захопити адмінбудівлю, або нанести тілесні ушкодження, поліція реагуватиме, винні будуть притягатися до відповідальності”, — зазначили у поліції Київщини.

 

 

У своєму зверненні до орендарів керівництво ринку «Столичний» повідомило, що “ще у лютому 2020 року ринок було “незаконно захоплено Рустемом Абдукадировим та Олександром Стельмахом, а також іншими особами”.

За даними поліції, були окремі провокації зі сторони учасників конфлікту. Після проведення слідчих заходів буде надана правова оцінка діям усіх учасників конфлікту.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Фото Руху Чесно та Поліції Київської області

Схожі записи

У Києві обвалився дах на будівлі історичної спадщини. ФОТО

Різдвяний фестиваль повітряних куль відбудеться у Києві на ВДНГ

У Гостомелі у багнюці застрягла машина, яка незаконно зливала нечистоти

Напишіть коментар