28.03.2024
Будівництво Київська обласна рада Українка

Депутати міськради Українки мають дослухатися до думки жителів міста – Цагареішвілі

Вже завтра у четвер 2 червня в місті Українка о 10.00 має відбутися позачергова сесія, основним питанням якої буде голосування за продовження оренди 3 гектарів лісу на березі річки Стугни забудовнику “Укржитлоінвест” ще на 15 років. Рішення про скликання сесії на днях підписав мер міста Олександр Туренко, повідомляє Київський регіон.

Таким чином, строк оренди. який мав закінчуватися вже через три роки у 2025 році. може бути пролонговано аж до 2037 року. Скандальність ситуації випливає з того, що дана ділянка лісу є улюбленим місцем відпочинку жителів не лише мікрорайону по вулиці Будівельників, а і всіх жителів Українки. Починаючи з 2015 року Громада міста активно захищає дану ділянку на березі Стугни від забудови багатоповерхівками та вимагає створити міський парк.

з 2015 року жителі міста активно захищають дану ділянку на березі Стугни та вимагають створити міський парк

Перед виборами міського голови та депутатів міськради у 2020 році майже кожен претендент на мандат наголошував, що там обов’язково буде саме парк. Як результат, значна кількість депутатів, скориставшись саме такою обнадійливою риторикою, і змогла стати депутатами Української міськради.

Мером міста тоді став Олександр Туренко, який теж обіцяв захист цієї ділянки лісу від забудови та розповідав про вже результативні перемовини з власниками компанії орендаря. “Київський регіон” намагався отримати коментар, стосовно проєкту рішення про нову оренду для забудовника “Укржитлоінвест” від самого мера, але, на даний момент, відповіді не має.

Мер Олександр Туренко теж обіцяв

захист цієї ділянки лісу від забудови

Враховуючи, що Олександр Туренко обирався на посаду мера Українки під прапорами партії “Європейська Солідарність”, “Київський регіон” звернувся з проханням прокоментувати дії мера Туренка до керівника Київської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» та депутата Київської обласної ради Георгія Цагареішвілі.

Київський Регіон: Пане Георгій, як Ви оцінюєте ініціативу мера міста Українки Олександра Туренка про скликання позачергової сесії міськради задля розгляду питання надання нової довгострокової оренди, по факту, рекреаційної території міста?

Георгій Цагареішвілі: Однозначно негативно ставлюся. Я добре знаю ситуацію в Українці і відчуваю настрої людей. Моя позиція категорична – такі питання не можна виносити на розгляд під час війни, коли частина Громади міста задіяна у захисті країни від російських окупантів, а частина – вимушена евакуюватися за межі міста.

Київський Регіон: Що на Вашу думку, потрібно зробити на цій території?

Георгій Цагареішвілі: Я неодноразова особисто був на цій самій ділянці на березі Стугни. Чудове місце! Багато людей гуляє по лісу з дітками, з собаками. Є зони для пікніку, є річка щоб купатися. На мою думку, все що потрібно жителям міста на цій території вже є. Людей які хочуть це все знищити та побудувати багатоповерхівки – я не розумію. На цій ділянці має бути охайний парк. Я особисто проговорював це, у різні роки, і з керівниками міста Українки і з самим забудовником. Докладу максимум зусиль, щоб саме такий результат по факту і був.

На цій ділянці має бути

охайний парк – георгій цагареішвілі

Київський Регіон: Але ж Ваш однопартієць мер міста Олександр Туренко діє абсолютно в протилежному напрямку?

Георгій Цагареішвілі: Дуже здивований його діями і абсолютно їх не підтримую. Навіть більше – я просто обурений тим, що під час війни він підтримав питання, яке кардинально суперечить думці жителів міста. Наголошую, що партія “Європейська Солідарність” жодного відношення до цього рішення мера Туренка не має. Я особисто закликаю депутатів міськради Українки дослухатися до думки Громади міста і не розглядати на сесії це ганебне питання.

Київський Регіон: В опублікованій інформації стосовно власників компанії “Укржитлоінвест” виявлені особи, які пов’язані з Віктором Медведчуком.

Георгій Цагареішвілі: Я бачив цю інформацію. Вважаю, що під час війни нам потрібно бути вдвічі обережнішими. Впевнений, що компетентні служби розберуться в цій ситуації.

Мер Українки Олександр Туренко допомагає посіпакам Медведчука

“Київський регіон” нагадує, ще у 2018 році Господарський суд Київської області визнав недійсним договір оренди земельної ділянки у місті Українка неподалік від Києва, укладеного між місцевою міськрадою та ТОВ «УІБК «Укржитлоінвест», на якій підприємство замість дитсадка хоче збудувати черговий житловий комплекс. Про це йдеться в ухвалі суду від 3 листопада 2017 року.

#містоУкраїнка #Цагареішвілі #Туренко #Рубан #Укржитлоінвест #екологія

Схожі записи

На Київщині аеромедики за день врятували трьох пацієнтів

З’явилося фото ймовірного вбивці трирічного сина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва

5 громад Київщини отримали контейнери для роздільного збору сміття

Напишіть коментар