13.3 C
Київ
26.04.2024
Київська обласна рада

Головою Київської обласної ради щойно обрано Наталю Гунько

Наталя Гунько з партії “Слуга народу” щойно була обрана головою Київської обласної ради. За її призначення проголосувало 58 депутатів обласної ради. Основну підтримку Гунько отримала від партій “Слуга народу”, “Європейська Солідарність” та “За Майбутнє”.

Заступниками голови обласної ради стали Ярослав Добрянський та Тетяна Семенова.

Події в облраді голова фрацкії “ЄС” Георгій Цагареішвілі пояснює повним провалом діяльності коаліції «Слуг», ОПЗЖ та «Батьківщини», яка “за півроку не змогла провести жодного засідання, яка ухвалила непрозорий та антисоціальний бюджет, бездіяльність якої призвела до невиконання соціальних програм та поставила під загрозу реалізацію інфраструктурних проектів в області”.

“Чи означає сьогоднішнє голосування, що «ЄС» увійшла до коаліції з «Слугами» в облраді? Ні, не означає. В Київській обласній раді ми залишаємося в опозиції. І як опозиція ми будемо контролювати кожен крок влади, будемо критикувати те, що суперечить нашим принципам та баченню, і як відповідальна опозиція будемо голосувати за все, що буде сприяти розвиткові Київщини” – пояснює Цагареішвілі.
В Київській обласній раді
ми залишаємося
в опозиції – Цагареішвілі

А робота сесії сьогодні почалася з таємного голосування за звільнення вже ексголови Київської обласної ради Олександра Склярова, – про що у своєму відео повідомив депутат облради Володимир Горковенко:

Голосування при ліхтариках відбувалося внаслідок того, що вже ексголова Київської обласної ради Олександр Скляров відмовився відчиняти сесійну залу для проведення засідання сесії. Виявляється, напередодні в облраді поміняли замки. Керівник фракції «Слуг народу» Олександр Поляруш попросив голову ради відкрити зал. Олександр Скляров відмовив з формулюванням, що зараз «страсний тиждень».

 

В результаті три фракції (ЄС, ЗМ, СН) зібрались на засідання у кіноконцертному залі. Саме в цьому залі проходило перше засідання облради незалежної України. На засіданні зареєструвалися 60 депутатів.

На фото голосує Алла Шкуро з ЄС. Як саме виглядали бюлетені для голосування за відставку Склярова та його заступників Сапожко і Ксьондзенка – у своєму телеграм-каналі Горковенко live показав депутат облради Володимир Горковенко.

А так за зміну керівництва облради голосують депутати фракцій “За Майбутнє” та “Слуги Народу”

 

На фото депутата облради Марії Шевченко голосує депутат ЄС від Білої Церкви Хвича Мепарашвілі

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

 

 

Схожі записи

На сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень

У Калинівці побудують басейн та реконструюють ліцей

Журналісти Київщини поділилися спогадами про окупацію області

Напишіть коментар