1.7 C
Київ
19.03.2024
ЖКХ Коцюбинське

Коцюбинське може залишитися без води із-за боргу Київодоканалу

На сесії Коцюбинської селищної ради секретарка ради Юлія Главацька (“Нові обличчя”) традиційно належним чином не підготувала ані порядку денного, ані проєктів рішень. Кворум був майже на межі зриву – прийшло 14 депутатів. Це мінімально необхідна кількість голосів для того, щоб рада могла ухвалювати рішення, – повідомляється на сайті Громада Приірпіння.

На сесію, про яку не проінформували депутатів, прийшли представники “Київодоканалу”. Вони вимагають, щоб комунальне підприємство громади селища сплатило борги. Депутатів просять без звіту УЖКГ “Біличі” про вже витрачені кошти, віддати з бюджету 2 млн грн вже 4 місяці.

На сесію, про яку не проінформували депутатів, прийшли представники “Київодоканалу”, які вимагають сплатити боргу

Селищний голова Сергій Даніш (“Слуга народу”) зізнався, що у 2020 році, коли був рік виборів, він під особисте зобов’язання розпорядився, щоб водоканалу не платили грошей. Нібито він не знав, скільки грошей буде на боротьбу з коронавірусом. Але при цьому з рахунків УЖКГ “Біличі” 9,6 млн пішло на бюджетну гречку – парки і лавки. Просто перед виборами виборці не знали про те, що зростають борги, але бачили передвиборчу картинку.

Мешканка селища Олександра Куцан, яка прийшла на сесію, зазначила, що раз Даніш взяв під свою відповідальність несплату коштів водоканалу – то може тепер платити сам. Бо персональна відповідальність – це відповідальність Сергій Даніша за своє управлінське рішення, а не всієї громади.

Даніш взяв під свою відповідальність

несплату коштів водоканалу,

то може тепер платити сам – КУцан

Три місяці УЖКГ “Біличі” попри вимогу депутатського корпусу – не звітує. Депутати вкотре не підтримали виведення мільйонів на УЖКГ “Біличі” і не дали зробити з комунального підприємства прокладку для безпідзвітного виведення грошей.

Раніше звіт про 10 років роботи УЖКГ “Біличі” був публічним. Його зробили у 2017 році. Останні роки за діяльність підприємства, яке належить громаді, не звітував публічно ніхто.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Авторка: Олена Сокотюк

 

Схожі записи

Депутати облради погодили відшкодування в тарифах за постачання теплоенергії

На Троєщині жителям заборонили користуватися водою з крана

У Боярці збільшили тарифи на централізоване водопостачання

Напишіть коментар