14.3 C
Київ
25.04.2024
Ірпінь

Півсотні гектарів землі в Ірпені готують під забудову

Півсотні гектарів землі в Ірпені знову готують під забудову. Нові баштові крани згодом з’являться на заплаві, а також на мальовничих лісових ділянках, повідомляє Портал Ірпеня

Ділянка землі, що знаходиться біля хутора Любка в Ірпені отримала цільове призначення як багатоповерхова забудова. Нещодавно пройшла сесія ДПТ Романівки (детальний план території Романівки), що передбачає розширення меж мікрорайону шляхом заплавних земель вздовж Нацпарку і зміни висотності забудови у мікрорайоні з садибної на багатоповерхову.

Наразі на ділянці вже звільнені дороги для будівельної техніки, щоб надалі вона змогла заїжджати на будівельний майданчик.

24 квітня відбулися збори Громади мікрорайону Романівка, Ірпінь та зустріч з депутатами від Голосу Тарасом В’язовченком, ЄС Тимуром Наглаєвським й Батьківщини Денисом Лавровським, де було прийнято рішення домагатись зняття з порядку денного сесії міськради 29 квітня про розробку Детального плану території Романівки, що передбачає розширення меж мікрорайону шляхом заплавних земель вздовж Нацпарку і зміни висотності забудови у мікрорайоні з садибної на багатоповерхову.

Наразі триває збір підписів жителів мікрорайону, які разом з рішенням Зборів громади будуть передані до Ірпінської міськради

Мешканці Романівки протестують проти розробки детального плану території мікрорайону Романівка, що стане початком зміни цільового призначення земель з с/г на багатоповерхову забудову., оскільки Білчанський ліс є частиною національного природного парку Голосіївський. Як наголошують захисники природи правоохоронці мають порушити кримінальну справу за знищення природи.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Пласт привіз в Ірпінь Вифлеємський вогонь

Ірпінська міськрада засекретила надані забудовнику містобудівні умови, бо вважає їх “художнім твором”

В Ірпені на території гаражів СМУ за школою ліквідовано пожежу

Напишіть коментар