15.4 C
Київ
23.04.2024
COVID-19

Щеплення вакциною Pfizer-BioNTech почали робити на Київщині

Про це йдеться в повідомленні Київської обласної державної адміністрації в соціальній мережі Facebook.

“Вчора наша область отримала перші 1 170 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а сьогодні ми вже почали її використовувати. Призначена вона, перш за все, для працівників і жителів будинків для людей похилого віку. Туди, згідно з визначеним графіком, будуть виїжджати наші мобільні бригади і проводити щеплення”, – пояснив голова обладміністрації Василь Володін.

Призначена вона, перш за все, для працівників і жителів будинків для людей похилого віку – Володін

Протягом дня до прищеплювальної кампанії приєднаються два спеціалізовані заклади Київської області, тому щеплення отримають 78 працівників і 42 жителі Бородянського психоневрологічного інтернату, після них – 84 працівники і 12 жителів Білоцерківського психоневрологічного інтернату.

Однією з перших в регіоні щеплення вакциною від Pfizer-BioNTech зробили в.о. директора Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням Інні Іваненко.

Як повідомляли Українські Новини, паралельно в Київській області в рамках кампанії з імунізації також застосовують вакцину CoronaVac.

Вона призначена для щеплення маломобільних груп населення та їх опікунів, працівників освіти, які будуть залучені до проведення ЗНО, a також інших категорій, визначених дорожньою карткою.

6 квітня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на поставку 10 млн доз вакцини проти коронавірусу.

Тим часом, в Україні вакцинують ще і препаратом AstraZeneca. У нас очікують отримати наступні 1,4 млн доз цієї вакцини до червня.

 

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Нацгвардія почала контролювати пункти в’їзду та виїзду з Києва

На Київщині вводять нові обмеження на проїзд в автобусах та електричках

У Києві депутатів, чиновників та суддів позачергово щепитимуть від коронавірусу

Напишіть коментар