11.5 C
Київ
25.04.2024
Обухів Фото

Опубліковані фото надзвичайно гарного водяного млина на Обухівщині

Фотографії водяного млина, в якого збереглось дерев’яне водяне колесо були опубліковані у фейсбук-групі Мій Обухів / Обухівський район. Млин розташований у селі Семенівка Обухівського району.

“Провідав, мабуть, останній водяний млин на Київщині, в якого збереглось дерев’яне водяне колесо. Млин як і колесо з механізмом в дуже аварійному стані. Не довго і від нього нічого не залишиться”, – дописує автор публікації. Інформації про млин ізнатись не вдалось”, – дописує автор публікації.

Опубліковані фотографії визвали дискусію у соцмережі.
Так, Ира Забарная пригадала епізоди з дитинства, які пов’язані з цим млином: “Пам’ятаю цей млин в селі Семенівка в дитинстві часто з дітками біля нього гралися і він тоді працював”.
А Elena Vasilevna пригадала, що там працював її родич: “Там працував мій дідусь – Литвин Василь Євтухович, житель села Семенівки…”. Мира Ананьева сумує, що зараз млин не востребуваний: “Жаль, что не нашли применения, их так мало осталось”.
Тетяна Яценко раціонально зауважує, що такі об’єкти старовини та нашої історії мають опікуватися: “Зберегти, такого вже ніхто не збудує, це унікальність! Нехай хоч це лишиться на згадку”. Її підтримала Зинаида Самоиличенко, яка вважає, що на млин має звернути увагу влада Обухівської ОТГ: “На це має звернути увагу місцева громада, підняти питання по відновленню та реставрувати таку красу.
Згоден з ними і відомий місцевий активіст Сергій Синільник, який слушно задає питання місцевій владі: “Нічого собі! І це ж наша Семенівка! Яке надбання ми маємо поруч про яке нічого не знали… А чи можливо зберегти? А чи можливо не втратити назовсім? А чи можливо відновити споруду? А чи можливо відновити роботу млина?”
Колектив “Київського регіону” також підтримує ініціативу звернутися до влади Обухівщини, для того щоб зберегти унікальний об’єкт та, по можливості, створити на його базі туристичний маршрут.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L
Автор фото: Олександр Данілов. Січень 2021 — в с. Семенівка.

Схожі записи

23 земельні ділянки в елітному районі хотіли вкрасти на Обухівщині

В Обухові поліція затримала депутата за кермом у стані алкогольного сп’яніння

На Обухівщині підприємство хоче взяти в оренду плесо річки

Напишіть коментар