8.4 C
Київ
19.04.2024
Агресія росії Мистецтво Фото

Українець став фотографом року за версією The Guardian

Євген Малолетка став фотографом року за версією британської газети The Guardian, – повідомляє телеграм-канал «Київський регіон» з посиланням на матеріал suspilne.media.

У лютому та березні 2022-го Євген з колегами — відеожурналістом Мстиславом Черновим та продюсеркою Василісою Степаненко, працювали в Маріуполі. Їхні фотографії з оточеного росіянами та розбомбленого міста публікували майже всі видання світу.

Photographer Evgeniy Maloletka poses for a portrait to promote the film “20 Days in Mariupol” at the Latinx House during the Sundance Film Festival on Sunday, Jan. 22, 2023, in Park City, Utah. (Photo by Taylor Jewell/Invision/AP)

Про роботу в Маріуполі, обстріли міста, документування злочинів військ РФ та світову прем’єру фільму про Маріуполь — Євген Малолетка розповів в інтерв’ю Суспільному.

Ми працювали в Харкові. За місяць до повномасштабного вторгнення робили матеріал про те, як до нього готується країна.

A woman walks past a burning apartment building after shelling in Mariupol, Ukraine, Sunday, March 13, 2022. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Всі нам у місті говорили: “Війни не буде, це медіа роблять істерію”. Це нам казали владні органи, коли ми питали, чи є схованки, чи є якісь речі, які підготують заклади до війни, де люди зможуть сховатись.

Local residents clear the rubble after a Russian rocket hit a multistory building leaving many people under debris in the southeastern city of Dnipro, Ukraine, Saturday, Jan. 14, 2023. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Але ми розуміли, що війна наближається — і як передова розігрівається, і де Росія шукає привід для того, щоб почати війну.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

 

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Під звук сирен у Кагарлику поховали водія екстреної меддопомоги

У Кагарлицькій “Школі мистецтв” зібралися гармоністи

На Берлінале презентували кіноальманах, який знімали на Київщині

Напишіть коментар