29.3 C
Київ
26.07.2024
Будівництво Українка

На будівництві мосту через Дніпро біля м.Українка побачили порушення законодавства

Стало відомо, що Служба автомобільних доріг Київської області оголосила тендер на виконання проектних робіт щодо ділянки Кільцевої дороги біля м.Українка (на схемі виділена жовтим кольором).

В системі ПРОЗОРРО з‘явилася інформація про тендер на розробку проектної документації на будівництво мостового переходу через р. Дніпро з підходами до автомобільної дороги загального користування державного значення Н-01 Київ – Знам’янка та Гора – Рогозів Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, Київська область (ДК 021:2015: 71322000-1 — Послуги з інженерного проектування в галузі цивільного будівництва) з очікуваною вартістю робіт у 97 мільйонів гривень.

Дивує те, що проектні роботи почнуть виконувати без затвердженої містобудівної документації, тобто з порушенням чинного законодавства.

В Законі України “Про регулювання містобудівної діяльності” зазначено наступне: “Проектна документація на будівництво об’єктів розробляється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування, з УРАХУВАННЯМ ВИМОГ МІСТОБУДІВНОЇ документації.

Станом на сьогодні проект генерального плану м.Києва, в якому зображено Кільцеву дорогу не затверджено. Чинним генпланом столиці будівництво мосту біля м.Українка не передбачено.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Київський_регіон

Схожі записи

Майно депутатки міськради Українки Тетяни Ягодзинської заарештовано у рамках кримінального провадження

В Українці міськрада оплатила неіснуючий ремонт багатоповерхівки

У міськраді Українки покривають один одного? ВІДЕО

Напишіть коментар