9.9 C
Київ
29.03.2024
COVID-19 Бородянка

У Бородянку привезли кисневі концентратори від Порошенка

Бородянська амбулаторія загальної практики сімейної медицини отримала 3 кисневі концентратори від благодійного Фонду Порошенка. 

Про це пише у Facebook депутатка Київської обласної ради від «Європейської Солідарності» Галина Єрко.

Бородянщина отримала три кисневі концентратори. Проблему захворюваності на COVID Київщина відчула ще минулого року, проте рівень оснащеності медичних закладів потребує поліпшення, особливо це стосується первинної ланки медицини, адже саме медики первинної ланки першими реагують та надають необхідну допомогу, – пише Галина Єрко.

Коли влада неспроможна, життя людей рятують благодійники – наголошують у репортажі телеканалу “Прямий” з місця подій:

У медзакладах первинної ланки держава, на жаль, не передбачила встановлення кисневих концентраторів, пояснюють медики. Тому лікарі розраховують на благодійників.
Звертаються хворі, які навіть не мають декларації.

Буває таке, що привозять із сатурацією 90, не завжди можна госпіталізувати такого хворого, – розповідає завідувачка відділення Бородянської АЗПСМ Ніна Шнайдер.

Кисневі концентратори – дуже суттєва допомога для нашого закладу. Апарати будуть задіяні в першу чергу для порятунку тих, хто хворіє на СOVID, а також для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями.

Дуже дякую Фонду Петра Порошенка за підтримку та допомогу в цей непростий час, – заявив головний лікар Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Бовсуновський.

Медики зауважують, що кисневі концентратори мобільні і можуть надавати допомогу тим, хто потребує кисневої терапії, але не госпіталізується.

Сподіваємося, що ці кисневі концентратори збережуть життя не одному мешканцю територіальної громади,- говорить депутатка Київської облради Тетяна Семенова.

Вона подякувала лікарям за важку працю в умовах пандемії. І висловила надію, що держава врешті решт оцінить працю медичних працівників і відповідною заробітною платою, і гідними умовами.

Тетяна Семенова зауважила, що це не останні кисневі концентратори від Фонду Порошенка, які отримають медичні амбулаторії Київщині.

Ще надійшло багато заяв від головних лікарів Центрів первинної медичної допомоги Київщини, і у них є надія отримати ці кисневі концентратори, на жаль, не від державами, а від благодійників»,- додала семенова.

Як відомо, 21 березня Київська область віднесена до так званої «червоної» зони. На Київщині, зокрема, коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу протягом трьох днів перевищив 20%, а рівень госпіталізації перевищив 70%.

Днями від Фонду Порошенка та волонтерів ще одна партія з 30 кисневих концентраторів відправлена в українські лікарні у Вінницьку, Донецьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Львівську, Одеську, Рівненську, Сумську та Черкаську області. Наразі закупівля кисневого обладнання для хворих на коронавірус є пріоритетом Фонду Порошенка та волонтерів. Вже більше 100 кисневих концентраторів передані в лікарні.

Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії забезпечують медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також  10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів.

У жовтні 2020 року за підтримки Фонду Порошенка та компанії Рошен розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Загалом у Порошенка витратили на благодійну допомогу під час пандемії 120 мільйонів гривень.

 

#Київський_регіон

Схожі записи

У Бородянці завершують монтаж мосту через Здвиж. Фото

ООН відправила до Бородянки 5 вантажівок будматеріалів

Бенксі опублікував фото своїх графіті на Київщині

Напишіть коментар