15.8 C
Київ
28.03.2024
Київ КОДА

Голова селища Коцюбинське буде позиватися до Європейського суду з прав людини

Ольга Матюшина вирішила позиватися до Європейського суду з прав людини, та повідомляє про це на порталі «Громада Приірпіння».

Верховний Суд України дозволяє собі видавати рішення, які суперечать одне одному. У нас низка справ, щодо яких ми оскаржуємо незаконність 5-го перевороту влади в селищі Коцюбинське, що на Київщині. 5 переворотів влади і НІКОГО ще не притягнули до відповідальності.

Цієї осені ми отримали рішення Верховного Суду, де чітко виписано, що псевдосесія 12 жовтня 2017 року була скликана у позазаконному полі. Саме вона була плацдармом для 4 і 5 перевороту влади.

Ось текст рішення Верховного суду, який оскарженню не підлягає і кожен з ним може ознайомитися в судовому реєстрі. Тут чітко написано, що ця позачергова сесія була проведена з порушенням ЗУ “Про місцеве самоврядування” і в мене як в голоси навіть не виникло обов’язку виконувати рішення, які були прийняті на цій псевдосесії та оприлюднювати те, що з юридичної точки зору є просто папірцями, на яких частина депутатського корпусу щось собі понаписувала і вважала, що це рішення ради.

Таке рішення Верховний суд прийняв восени 2019 року. І, звісно, ми це рішення подавали в апеляцію і в касацію Верховному суду.

Що ж пише тепер Верховний суд у своєму другому рішенні. Судді пишуть про те, що восени депутати звернулися до мене і я не скликала сесію і, як вони зазначають в рішенні, НЕ СПРОСТУВАЛА причин такого несликання сесії.

Як ще можна було спростувати те, що восени 2017 року була псевдосесія і депутати її проводили з порушенням закону, якщо до Верховного суду подали рішення Верховного суду, де цьому факту суд вже дав оцінку?

З другим рішенням Верховного суду можна ознайомитися за посиланням.

З огляду на те, що українське правосуддя перетворили на фарс і для того, щоб добитися справедливості треба судитися роками і потім рішення Верховного суду, який вже встановив обставини справи, може перекреслити рішення іншої трійки суддів Верховного суду, я прийняла рішення позиватися до Європейського суду з прав людини.

Європейська конвенція з прав людини (ст. 6) захищає права людей на справделивий суд. І в ЄСПЛ є судова практика з питань, коли право насправделивий суд громадян було порушене.

Це не питання боротьби за владу. Це питання доступу до правосуддя, справедливості та можливості громади обирати собі того представника, якого вона вважає за доцільне.

Авторка: Ольга Матюшина, обрана громадою селищна голова Коцюбинського

Схожі записи

У КОДА визначилися з розподілом лікарень для наступного етапу медичної реформи

Авіакомпанія “АНТОНОВ” святкує 75-річчя свого заснування

З бюджету Києва викрадено 30 мільйонів гривень призначених дітям

Напишіть коментар