7.6 C
Київ
19.04.2024
Інфраструктура Міська рада Українка

В Українці людей обдурили з «Громадським бюджетом»

У 2018 ці мешканці будинку 14 по вулиці будівельників подали заявку на заміну дверей та вікон у під’їздах будинку в рамках проекту «Громадський бюджет з енергозбереження багатоквартирних будинків в м. Українка на 2019-2021рр», повідомляє Інтернет-ресурс «Трипільський край»

Мешканці вирішили, що потрібно замінити двері та вікна вхідної групи. Важливо, що двері просили замінити на на антивандальні. За це також проголосували члени правління ОСББ цього будинку в кінці 2018 року.

Проект отримав фінансування. І протягом 2019 року мешканці будинку неодноразово нагадували керівництву міста, зокрема, заступнику міського голови та мешканцю цього будинку Буню Віталію про те, що фінансування є і потрібно починати роботи.

Проте, виконком був зайнятий якимись іншими важливими справами і оплатив двері вже в кінці грудня 2019 року. Оплатив до встановлення. І, як виявилось, зовсім не такі, за які проголосували мешканці будинку.

Про причини здогадатись неважко: за 10 днів до кінця року мало хто встигне виготовити кілька металевих антивандальних дверей. Натомість, можна встигнути замовити пластикові.

Зараз мешканці направили до виконкому листа, у якому вимагають встановити їм двері, які були передбачені заявкою мешканців будинку. Бо зараз ситуація така, що зроблено гірше. Ніж було до того. По принципу «На, тільки не гавкай»

Отже, що маємо:

1) Роботи зроблено в останній момент. Буквально;

2) Оплачені роботи та підписано акт виконаних робіт ДО їх виконання. Це унеможливлює контроль якості робіт з боку замовника;

3) Встановлено не ті двері, які передбачалось проектом громадського бюджету та за які голосувало правління ОСББ та мешканці будинку;

4) Мешканці будинку вимагають замінити металопластикові двері на ті, які вони просили зробити в рамках проекту «Громадський бюджет».

Цей випадок – яскравий приклад того, як неефективне управління містом призводить до конфліктів та погіршує життя мешканців міста а у даному випадку – конкретного будинку.

Схожі записи

Реєстр дозвільних документів ДАБІ стає відкритим

ГО «Трипільський край» з Киівщини обрана до проекту менторськоі підтримки ACREC

У Таращі задоволені співпрацю з польською благодійною організацією

Напишіть коментар