12.7 C
Київ
29.03.2024
Інфраструктура Ірпінь Міська рада

В Ірпені знесли водонапорну вежу, яку люди просили реконструювати

Сьогодні по вул.Соборна, 63-65 в Ірпені знесли водонапірну вежу, споруду ще 50-х років минулого сторіччя. Дуже довго поїла своїх жителів доброю артезіанською водою. Ми виросли, п’ючи цю воду. І смак її ніколи не забудемо – повідомляє на своїй фейсбук-сторінці мешканка міста Ганна Коломієць.

Глибина скважини складала 80 метрів і поки довгі роки знаходилася на балансі експедиції лісопроекту – вежа працювала. Складнощі для вежі почалися у 90-х роках минулого сторіччя, коли вона була передано на баланс міста. І тут почалося…

“Довгі роки, ми жителі двох двоповерхівок обслуговували вежу за власний рахунок. Ремонтували насос, заміняли труби… А сьогодні її просто знесли. Зрівняли з землею… Відремонтувати коштів немає, а знести – Є! Лишили людей можливості користуватися доброю водою! Хто і з ким погоджував? Чи були громадські слухання? І коли влада міста почне прислухатися до потреб своїх громадян, а не своїх гаманців? – не розуміє того, що відбулося Ганна Коломієць.

Ще більш дивує, що знесла вежу влада міста поспіхом, лише за один день. Ще у понеділок представники громади міста подавали звернення на Президента України, Київську обласну держадміністрацію та Ірпінську міську адміністрацію про відбудову та реконструкцію башти та свердловини глибиною, а вже наступного дня іі знесли.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що У Бучанській школі два дев’ятикласники розпилили газовий балончик «Терен – 4». Подія сталася на перерві після закінчення 5 уроку близько 12:30 год,- повідомила директор Бучанської ЗОШ№4 Алла Літкевич.

На місце події викликали екстрену допомогу,прибули лікарі амбулаторії загальної практики сімейної медицини, поліція. Медики повідомляють про сльозотечу та кашель. Ось як на сторінці закладу коментує ситуацію директор школи Алла Літкевич: “Сьогодні у закладі було вчинене хуліганство двома учнями 9-го класу: розпилено на однокласників сльозогінний перцевий газ. Адміністрація закладу провела необхідні заходи: переміщено дітей з третього поверху (проведена дезінфекціонування поверху), надана перша невідкладна допомога учням, що перебували на місці події, викликано відповідні служби. Прохання до батьків – при погіршенні самопочуття дитини звертатися до медичних закладів. Дякуємо медичним працівникам, відділу освіти, міській раді та поліції за оперативну допомогу.”

А позавчора ми писали, що У центрі Переяслава зрізали 50-річні ялинки.  Міська влада Переяслава намагається відсторонитися від скандалу, сором’язливо киваючи на права власника земельної ділянки ТОВ «НУС»: «Додамо, що згідно п. 10 Постанови Кабміну від 1 серпня 2006 р. №1045 «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах»: «Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості”.

 

Вадим Колесник

#КиївськийРегіон

фото Ганни Коломієць

Схожі записи

У Фастові запрацював фонтан на центральній площі міста. Відео

В міськраді Українки вирішили підзаробити на запитах від громади

Активісти Ірпеня через суд намагалися зупинити дію Геплану міста

Напишіть коментар