11.5 C
Київ
24.04.2024
Бориспіль Медицина Суспільство

Черги у бориспільській лікарні продовжують вражати відвідувачів

Реформа вторинної ланки медицини ще триває, але люди бажають вже зараз бачити її результати та отримувати якісні послуги.

Найбільші нарікання стосуються черг, яких медичним закладам Київщини так і не вдалося позбутися, навіть на впровадження сучасних технологій у вигляді електронної черги.

Олександр Покидко з Борисполя звертає увагу земляків у фейсбук-групі Бориспіль для всіх на ось такі електронні черги в лікарні Борисполя.

Тема допису визвала жваве обговорення. Так Andrej Vozniuk відразу знайшовся порівнянням з популярним закладом швидкого харчування: “Like in McDonald”, а Ольга Ахметшина дописала, що у таких чергах можна вирішувати і деякі сімейні питання: “У мене сьогодні в цій черзі 6 річна дочка виспатися встигла, поки черги дочекалися“.

Дещо скептично до ситуації з реформуванням медичних закладів віднеслася Yulia Shahnazarova: “Відремонтувати стіни і відремонтувати нашу систему-це різні речі … Тому що, у нас все робиться не для людей, а для подолання труднощів“, на що дещо емоційно відреагував Sergey Slobodyanik: “Дайте трохи часу.. Тільки почали щось робить… Не встигнуть щось нове зробить – вже критикують. Ніколи не буде так, щоб всі були задоволені… То за плівку платить, то черга велика… Зробили, упорядочили… вже електронна черга… теж не так.. Велика черга…від вашого ниття нічого не зміниться… Все що ви можете – писать і фейсбук і робить фото… Не так легко переробить все на новий лад, по новому.. після довгих років простою”.

Налаштований на краще та пропонує більш толерантно відноситися до таких історій і Александр Усов: “Тут хоч електронна черга, ремонт або ще якісь інновації вводь, але якщо в людях сидить цей совдеп – то його не витримати! Вони краще будуть в живій черговий лаятися, говорити яка погана влада, Лікарня, лікар, але коли правила дійдуть до них – вони починають їх порушувати! Л – лицемірство! Вчіться жити в цивілізації“. 

З ним погоджується і Yulia Shahnazarova, яка зараз проживає у Європі та пропонує дотримуватись простих правил: “У будь-якому магазині, аптеці, державній службі. Електронна запис, стільці. Да .. доводиться іноді чекати, але не треба лаятися і якщо я записалася до лікаря за 2 тижні на 11- 30 … я зайду до нього в 11-30”. Це підтверджує і Дарья Крышталь: “Ну не знаю. Я бачу однозначно поліпшення. До вузькопрофільного фахівця дітей воджу по запису. Один дзвінок в реєстратуру і все. Прийшли на свій час, медсестра вийшла, покликала – все цивільно. Але наші люди так не звикли – приходять без запису і тупо сидять в черзі. Це не стосується звичайно ж гострих станів. Таких пацієнтів треба без черги пропускати“.

Отже, схоже нам дійсно варто набратися терміння та вчитися отримувати медичні послуги у більш толерантній та цивізілованій обстановці.

 

Інна Лашкул

#КиївськийРегіон

фото Олександра Покидка

 

Схожі записи

Купівлю квартир для військових у Борисполі здійснили з порушеннями

У Борисполі районна рада розгляне питання будівництва крематорію

Атовці з Борисполя обурені, що на їх земельних ділянках влаштовують сміттєзвалище

Напишіть коментар