12 C
Київ
27.04.2024
Київський регіон ФДМУ

Простір під офіс через е-торги: що орендувати в Києві та області

Знайти доступне приміщення у столиці не так просто. Проте можливо — наприклад, якщо орендувати державну чи комунальну нерухомість. Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі» гарантує прозорість процесу та чесну конкуренцію на онлайн-аукціонах, а відтак справедливу ринкову ціну за активи.

Система пропонує актуальні оголошення з оренди державного чи комунального майна, в тому числі у Києві та області.

Які об’єкти можна орендувати просто зараз?

Регіональне відділення Фонду державного майна України у місті Києву якраз пропонує два варіанти офісних приміщень у столиці. 

  • У Голосіївському районі можна орендувати кабінет для будь-якого призначення. Нежитлове приміщення знаходиться на другому поверсі двоповерхової адмінбудівлі державного підприємства з обслуговування іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів «Укрінтеравтосервіс» на проспекті Науки, 57. Площа кабінету — 27 квадратних метрів. З наявних комунікацій — електропостачання, але стан приміщення потребує ремонту. Щодо вартості оренди, то стартова ціна складає 134 гривні на місяць. Взяти участь в аукціоні можна буде 18 грудня.

  • Ще одне нежитлове приміщення державної власності пропонують орендувати у центрі Києва, в Шевченківському районі. Йдеться про кабінети на третьому поверсі будівлі державного підприємства «Науково-дослідний інститут “Оріон”» на вулиці Дегтярівська, 51. Загальна площа об’єкта — понад 55 м2. Приміщення електрифіковане, під’єднане до систем водозабезпечення та каналізації, технічний стан — задовільний. Орендар може його використовувати у будь-яких цілях. Стартує вартість оренди з 237 гривень на місяць. Заявки на участь у торгах прийматимуть до 17 грудня. Аукціон відбудеться 18.12.2023.


Орендувати простір під офіс можна і у органів місцевого самоврядування Київщини.

  • Томашівська сільська рада виставила на державні е-торги приміщення в с. Вільне Фастівського району. Відстань до Києва – менше ніж 60 кілометрів. Об’єкт оренди — це кабінети в будівлі фельдшерсько-акушерського пункту на вул. Будівельників, 3-А. Приміщення може використовуватись у будь-яких цілях, окрім промислових. Загальна площа – майже 84 квадратні метри. Стартова ціна лота — 3,7 тисячі гривень на місяць. Свої пропозиції можна подавати до 17.12.2023, а сам аукціон проведуть 18 грудня.

  • У Бориспільському районі також доступні об’єкти для оренди. Наприклад, Яготинська міська рада виставила на електронний аукціон нежитлову будівлю в селі Годунівка на вулиці Перемоги, 1, що ідеально підійде під магазин (проте може використовуватися під будь-що). Приміщення розташоване в центральній частині села і має загальну площу 227 квадратних метрів.  Технічний стан — задовільний. Початкова ціна 8 251,60 грн

Як працює державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі»?

Оренда об’єктів через державні електронні аукціони — це можливість не лише ефективно управляти майном, а й залучати кошти під час війни до бюджетів громад або держави. До прикладу, від початку повномасштабної війни у Київській області провели 1,3 тис. успішних аукціонів з оренди комунального майна. Торги принесли громадам загальний дохід у 10,6 мільйона гривень на рік.

Щоби орендувати об’єкт державної або комунальної власності, потрібно:

  • знайти бажаний об’єкт оренди, щодо якого оголошений аукціон;
  • обрати авторизований майданчик на сайті Прозорро.Продажі та зареєструватися на ньому;
  • подати заявку на участь в аукціоні через особистий кабінет на майданчику, сплатити реєстраційний та гарантійний внески;
  • взяти участь в аукціоні;
  • підписати протокол та договір оренди.

Знайти об’єкти у будь-якій області за потрібними параметрами можна у системі Прозорро.Продажі та на сайті Фонду держмайна України. А за новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

 

Схожі записи

Школи Київщини долучилися до кампанії “В укриттях із підтримкою знаменитостей”

Оренда у Києві та області: які об’єкти виставили на онлайн-аукціони «Прозорро.Продажі»

Сьогодні вночі переводимо годинники на годину вперед

Напишіть коментар