10.4 C
Київ
20.04.2024
Волонтерство Київський регіон

У Києві переселенка виграла грант на власну справу з домашньої випічки

Домашня випічка як бізнес: переселенка з Харкова виграла грант на власну справу. Успішно пройшла навчання, склала бізнес-план і отримала кошти, щоб випікати кондитерські вироби на професійному обладнанні. Олена Чернишенко вимушено переїхала з Харкова ще на початку повномасштабного вторгнення і вже майже півтора року з сім’єю мешкає у Києві. Як наважилась на крок назустріч мрії та хто допоміг їй в реалізації задуманого – розповідаємо у матеріалі.

Сім’я Олени Чернишенко виїхала з Харкова спочатку до Павлограда, а потім до Києва. Шукала де осісти із чоловіком, 5-річним сином та мамою-пенсіонеркою. Адаптуватися на новому місці переселенцям було нелегко. Допомогу знайшла у безпечному просторі, створеному благодійними організаціями СОС Дитячі Містечка та «КОНВІКТУС УКРАЇНА» в рамках проєкту #SOSДіти.

Вже понад рік хлопчик відвідує там різні заняття для дошкільнят, а Олена займається з психологом та долучається до зустрічей, які пропонують батькам. Там же сім’я Чернишенко неодноразово отримувала продуктові набори та побутову хімію.

займається з психологом та долучається

до зустрічей, які пропонують батькам

А нещодавно Олена стала учасницею тренінгу з основ ведення власної справи та розробки бізнес-планів. Успішно пройшла навчання, написала власний бізнес-план та отримала 16500 гривень. За ці гроші придбала техніку та інвентар для випікання кондитерських виробів. Адже це власна справа – її маленька мрія:

«Я за спеціальністю інженер-технолог харчової промисловості, працювала кухарем. Це мені вдається і подобається. Коли дізналася про тренінг, то трохи хвилювалася і не могла наважитися на участь, але дівчата у просторі мене переконали. І я дуже рада. Навіть якби я не виграла грант, то все одно навчання було дуже цікавим і корисним. Я ніби знову відчула себе студенткою».

Олена розповідає, що хвилювалася, адже спочатку участь у такій програмі здавалася доволі складною:

«Мала багато сумнівів, думала, що бізнес-план – це дуже складно. Але навчання було цікавим та корисним. Дружня атмосфера додала впевненості. Тож все вдалося. Я все прорахувала, склала бізнес-план, чоловік допоміг його написати. Я дуже задоволена. Тепер ще треба навчитися рекламувати свої послуги».

Олена замислилася про власну

кав’ярню чи невеличкий цех

Олена замислилася про власну кав’ярню чи невеличкий цех. А тим часом випікає еклери, бісквіти, капкейки та інші кондитерські вироби на замовлення знайомих.

У рамках проєкту #SOSДіти ВБО «КОНВІКТУС УКРАЇНА» вже провела 9 бізнес-тренінгів для жінок з Київської області. Понад 170 учасниць засвоїли основи ведення власної справи та отримали на старт свого бізнесу від 7000 до 16 500 грн. І близько 70% жінок, які захистили свої бізнес-плани, успішно ведуть свій бізнес і досі.

СОС Дитячі Містечка Україна — благодійна недержавна організація, яка уже 20 років в Україні допомагає дітям-сиротам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах. Від початку повномасштабної війни організація та партнери надали допомогу 325 тисячам дорослих та дітей.

Підписуйтеся на наші новини:

Підписуйтеся на наші новини:

 

Схожі записи

Затриману на Київщині колаборантку засуджено до 8 років

Простір під офіс через е-торги: що орендувати в Києві та області

На Київщину доставили допомогу від дітей з Японії

Напишіть коментар