23.1 C
Київ
26.07.2024
Агресія росії Волонтерство Київський регіон

Посольство США навчає мінній безпеці учнів Київщини

На базі Вишнівського академічного ліцею №2 стартував гуманітарний проєкт “Зменшення ризиків травмувань та загибелі дітей від вибухонебезпечних предметів”, – повідомляє Державна спеціальна служба транспорту.

Проєкт реалізовується Київською обласною військовою адміністрацією за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні у ході якого протягом 2023/2024 навчального року планується охопити заняттями з мінної безпеки 160 закладів середньої освіти Київщини.

Організацію і проведення занять з мінної безпеки забезпечує тренерський склад громадської організації “Ліга офіцерів”, який пройшов відповідний курс підготовки у Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

Організацію забезпечує тренерський склад

громадської організації “Ліга офіцерів”

У відкритті проєкту взяли участь директор Департаменту освіти і науки Київської обласної військової адміністрації Ярослава Тростянська, заступник міського голови Вишневої територіальної громади Олексій Поліщук, уповноважені представники Збройних Сил України, Управління освіти Вишневої міської ради, ГО “Ліга офіцерів” та директор академічного ліцею №2 Тетяна Пашинська.

Пані Ярослава висловила подяку уряду США за особливу увагу до вирішення гуманітарних проблем територіальних громад Київщини, які постраждали внаслідок російської збройної агресії.

Нагадаємо, що Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні виступив фундатором у проведенні в 2022/2023 навчальному році занять з мінної безпеки у 131-му закладі середньої освіти Київської області. У цьому навчальному році географія американської підтримки розширилась та має охопити не лише Київську, а й Чернігівську область.

Схожі записи

В облраді підтримують обговорення заходів з організації територіальної оборони

У Горенці відновили пошкоджену обстрілами водонапірну башту

До роковин війни запалили свічки у пам’ять про загиблих мирних мешканців

Напишіть коментар