14.8 C
Київ
28.03.2024
Бровари Медицина

У Броварах закуплять обладнання у лікарню, щоб не платити приватній фірмі

Депутати гуманітарної комісії Броварської міськради обговорили чутливе питання стосовно якості надання послуг КТ та МРТ в лікарні та доступності цих послуг для пільгових категорій пацієнтів, – повідомляє Бровари медіа.

Питання далеко не вперше обговорюють на комісіях та сесіях. Послуги з комп’ютерної томографії зараз у Броварах надає приватне підприємство, яке орендує приміщення на території лікарні. Позаяк це приватне підприємство, жодного впливу на нього адміністрація лікарні не має.

Під час засідання гуманітарної комісії член комісії депутат Ігор Крепак скаржився на хамство персоналу, що надає послуги з КТ та відсутність пільгового обслуговування навіть для військових.

Депутат Ігор Крепак поскаржився на хамство та відсутність пільгового обслуговування навіть для військових

Раніше ці послуги у броварській лікарні надавало інше підприємство, яке також орендувало приміщення в лікарні. Тоді підприємство погодилося на надання послуг учасникам АТО безкоштовно – за рахунок компенсації з міського бюджету в рамках програми підтримки учасників АТО. Потім орендар та надавач послуг змінився, і зникла послуга “безкоштовного МРТ“, – нагадують Бровари медіа.

Питання пільгового надання цієї послуги хоча би військовим стоїть не один рік. Ігор Крепак нагадав, що військових з контузіями чимало, отже, така послуга є для них критично необхідною. Тому знову постало питання: чи можливо щоб обладнання для проведення КТ та МРТ було придбано для лікарні за рахунок місцевого бюджету?

Раніше питання обговорювалося і депутати доходили висновку, що таке придбання не під силу місцевому бюджету. Крім придбання, власне, апарату потрібні ще недешеві витратні матеріали. Чи вистачить можливостей бюджету для забезпечення “пільгових обстежень”?

Дискусії депутатів “підсумувала” секретар міської ради Тетяна Ковкрак: чиновниця надала доручення представниці лікарні підготувати депутатам розрахунки на придбання та експлуатацію обладнання для проведення обстежень КТ та МРТ.

Тетяна Ковкрак надала доручення представниці лікарні підготувати розрахунки на придбання обладнання

Якщо що, то послуга з такого обстеження також може відшкодовуватися за рахунок коштів НСЗУ. Можливо, це обладнання, як і ангіограф, надасть лікарні можливість отримувати значні кошти від НСЗУ. Вартість ангіографу близько 32 млн грн, але він був закуплений МОЗ та переданий броварській лікарні безкоштовно.

Працівники екстреної допомоги у Бучі в умовах окупації рятувати людей. ВІДЕО:

Фото депутатів БМР з сайту “Трибуна Бровари”

#КиївськаОбласть

У Борисполі керівник первинки написав заяву про звільнення

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

Київська міська електричка з’єднає Вишгород, Бровари, Бориспіль, Українку, Васильків та Ірпінь

З Броварів до Києва запускають сучасний електропотяг. Фото

У Борисполі чоловік побив лікаря швидкої допомоги

Напишіть коментар