12.7 C
Київ
26.04.2024
Медицина Міська рада Обухів

Обухівська лікарня завтра: розвиток чи зубожіння

Після публікації на нашому сайті інформації про скандал в Обухівській лікарні, надалі ситуація у цьому медичному закладі розвивається досить жваво, – повідомляє Telegram-канал “Київський регіон”.

Відразу після нашої публікації у медійному просторі з’явилися дві точки зору на проблему.

  • перша – як позиція Обухівської міської ради в якій висловлювалося незадоволення менеджментом лікарні та натякали на неспроможність керівників Обухівської лікарні забезпечити самофінансування закладу.
  • друга – як позиція групи депутатів Обухівської міськради, які наполягали на недостатньому фінансуванні медичного закладу.

Тобто, одні казали – давайте працювати більш ефективно, а інші просили більше грошей з бюджету не лише на утримання лікарні, а і на фінансову підтримку медичного персоналу [зараз це не є обов’язком місцевих бюджетів, а повністю залежить від фінансування зі сторони держави – ред].

Аргумент від перших – треба працювати ефективніше, адже влітку спеціалізована державна комісія вивчатиме які саме заклади медичні залишаться кластерними по Київській області, а які  – ні. Тобто, вже наступного року можна очікувати пониження статусу Обухівської лікарні, а відповідно і зменшення медичних послуг, які вона зможе надавати населенню.

Аргумент другої сторони: “наші захисники після перемоги, будуть потребувати реабілітації, і отримувати вони їх мають тут дома, це фінансово і родинам легше” – теж виглядає вагомим, але для цього, крім слів треба щось і робити на практиці.

Обидні сторони протистояння за бюджет лікарні вже публічно наголошують на певні домовленості у КОВА стосовно підтримки та розвитку Обухівської лікарні. Висновки кожен може робити свої, і лише час покаже наскільки ефективними будуть дії сторін не лише на словах.

У Броварах знову намагаються запобігти конфлікту інтересів у депутатів міськради

#КиївськаОбласть

У Миронівці аграрна компанія зливає небезпечні відходи виробництва людям у городи. ВІДЕО

Схожі записи

В Обухові поліція затримала депутата за кермом у стані алкогольного сп’яніння

В Українці сесію міськради завтра проведуть у приватній квартирі. Документ

Ексмеру Ірпеня Карплюку загрожує позбавлення волі до 8 років

Напишіть коментар