8.2 C
Київ
23.04.2024
Агресія росії Димер Колабораціонізм

За колабораціонізм до 10 років засуджено екскерівника КП «Бучасервіс»

Печерський райсуд міста Києва опублікував вирок, яким жителя села Синяк Київської області, ексзавідувача кладовищем КП «Бучасервіс» Анатолія Мируту засуджено до 10 років позбавлення волі за колабораціонізм, – повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на текст вироку.

Суд визнав Мируту винним у колабораційній діяльності, яка полягала в організації та проведенні заходів політичного характеру, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (ч.6 ст.111-1 ККУ).

публічно закликав селян

коритись усім наказам окупантів

За матеріалами справи, під час окупації Мирута організував перебування односельчан у підвалі місцевого кафе, обладнаному під сховище, розвозив між ближніми селами російську гуманітарну допомогу, а також у супроводі російських солдатів доставляв хворих у лікарню в Димері.

Фактично Анатолій Мирута виконував роль посередника між жителями села і російськими солдатами. 10 березня 2022-го на території кафе відбулися збори, на яких росіяни сказали за їх відсутності звертатися з усіх питань до Анатолія як старшого. За версією обвинувачення, того дня окупанти представили чоловіка як нового старосту села. Сам Мирута провину не визнав, кажучи, що з росіянами спілкувався вимушено, щоб допомагати людям.

у суді свою провину

Анатолій Мирута не визнав

Староста селища на Київщині виявився колаборантом

За версією Прокуратури Київської області, з кінця лютого і протягом березня 2022 року, у період окупації села Синяк Бучанського району, Мирута неодноразово публічні закликав жителів:

  • припинити будь-який опір представникам збройних сил російської федерації;
  • коритись усім наказам;
  • поширював інформацію на підтримку держави-агресора;
  • отримував гуманітарну допомогу від держави-агресора;
  • розповсюджував її серед місцевого населення.

Суддя Світлана Гречана визнала показання свідків допустимими доказами у справі та прийшла до висновку про доведеність вини Анатолія Мирути в інкримінованому йому злочині а саме в інформаційній діяльності у співпраці з державою агресором, спрямованій на підтримку держави агресора та її збройних формувань.

Показання Мирути

суддя вважає оманливими

Показання обвинуваченого, який не визнає вину, суд оцінив критично, оскільки вони повністю спростовуються показаннями допитаних в судовому засіданні свідків та дослідженими матеріалами. Показання Мирути суддя вважає такими, які направлені на введення суду в оману з метою уникнення кримінальної відповідальності.

10 років позбавленні волі

з конфіскацією майна

Таким чином, Анатолія Маругу визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.6 ст.111-1 КК України  та призначено покарання у виді 10 років позбавленні волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, органах, що надають публічні послуги, на строк п`ятнадцять років, з конфіскацією майна.

Головне фото з сайту «Судовий репортер».

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Рік тому кадирівці окупували Бородянку. ВІДЕО

 

Схожі записи

У Горенці відновили пошкоджену обстрілами водонапірну башту

У МОЗ пояснили як проводити первинну обробку ран

У міськраді Ржищева оголосили про збір допомоги постраждалим

Напишіть коментар