12.6 C
Київ
26.04.2024
Наша історія Прокуратура

Відбудеться суд від якого залежить майбутнє Музею в Пирогові

Перманентна боротьба за чарівні куточки природи історико-культурного призначення знову буде продовжена сьогодні у Північному апеляційному господарському суду, – повідомляє телеграм-канал “Київський регіон” з посиланням на публікацію громадського активіста Михайла Погребиського.

На земельну ділянку з кадастровим номером та площею 16,0345 га по вулиці Академіка Заболотного у місті Києві замовнику будівництва СТОВ “Агрокомбінат “Хотівський” вже видані містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво висотного ЖК.

Як стверджує Михайло Погребиський, видані вони “під нечинний договір оренди, який, до того ж, укладений для товарного сільськогосподарського виробництва”.

договір оренди укладений для товарного сільськогосподарського виробництва – Погребиський

Також активіст нагадує, що “з даної земельної ділянки планувався – і, очевидно, плани нікуди не поділись – тотальний наступ забудовників на землі історико-культурного призначення поблизу Музею в Пирогові. Загалом 240 га земель поблизу Музею в Пирогові “розписали” на трьох впливових осіб”.

І якщо більшість судових позовів, заявлених прокурорами по пирогівським землям виграно в судах – тобто в “Агрокомбіната “Хотівський” відбито величезні масиви особливо-цінних земель, то доля ключової ділянки в цій “схемі” буде вирішуватись в судовій справі № 910/5217/20 сьогодні 25 січня року в Північний апеляційний господарський суд о 14 годині, судова зала №2.

Судова колегія: Головуючий суддя І.А. Іоннікова, Судді Т.І. Разіна, К.В. Тарасенко…

Колектив редакції “Київський регіон” долучається до прохання Михайла Погребиського і прийти на суд, щоб підтримати прокурора з Офісу Генерального прокурора та захистити найбільший в Європі музей під відкритим небом – Національний музей народної архітектури та побуту. Адже інакше цінність музею, в оточенні висотних бетонних джунглів, буде просто знівельована.

На фото частина лісу, який був вирізаний забудовником в рамках підготовчих робіт на початку 2020 року на земельній ділянці, що проходить в справі 910/5217/20. Завдяки судовим позовам прокуратури та активним діям активістів, а також певним рішенням попередніх судів – будівництво вдалось зупинити. Чи надовго?

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Державі повернуто спірні землі, які перебували в ДП “Озерне”

Суд зобов’язав дослідити оригінали документів ЖК «Діамант» у Броварах

У Києві презентували книжку про Медвинське повстання

1 коментар

Мирумир 25.01.2023 о 11:00

Наперед приношу вибачення якщо в моїй казочкі про чарівне столичне життя ненароком чиєсь ім’я, посада та життєва платформа та погляди на життя співпадуть зі персонами героями казочки… Бо як кажуть казка то брехня :(правда там ще чогось добавляють завжди:)… Й так доброга вечора чи дня така собі казочка про життя : – Поки деякі виборці-громадяни, ім”я яким більше підходить сліпці та ватники, а не Кияни чи розумні співгромадяни, будуть вибирати собі в пастири вовків в овечих шкурах:(які часто на …-ані гроші у них тих ба… ммм ну я маю на увазі добрих агців та овечок:) роблять собі гарне типу честне ім”я, щоби й далі бути в кріслах (що десь там взахмарній височині на верхніх щаблях влади) й далі багатіти собі, ошукуваючи своїх виборців _ ТО Й ДЕРИБАН БУДЕ … Бо тітушки не тільки на вулицях в спорт.штанцях водяться але й в мантіях з мундирами не перевелися, букву “закону” під “вовків” та акул бізнесу правити(бо гроші їм так сказати схемонавтам гидко не пахнуть), як кажуть за ваші гроші любий каприз(де йщо будувати) й у кого гроші той музику замовля… Гроші це влада, а влада то ще більші гроші які й святого сможуть розбещити… Се Ля Ви риночних відносин – коли на ринку, не чесні громадяни а з грязі та в князі, послугами всяких прости Господи користуються… Ще раз приношу пробачення за свій недосконалий переклад на Українську мову майбуть старовинної й також майбуть народної казочки чи -узької чи -айської … Але маю що маю! Й як багато їнших честних та добрих людей від того страдаю. Та як один мудрий чоловік казав – Боритеся поборете… Майбуть він не тільки Майдан Волі та Честі Нашої (Козацького роду)на увазі мав…

Відповіcти

Напишіть коментар