14.8 C
Київ
26.04.2024
Новини Прокуратура

Суддя з Київщини забув вказати у декларації квартиру

Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням судді одного з районних судів Київської області, – повідомляє телеграм-канал «Київський регіон»

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021), тобто в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Досудовим розслідуванням встановлено, що у щорічній декларації за 2020 рік суддя не вказав квартиру у столиці вартістю понад 4,6 млн грн та два паркомісця загальною вартістю майже 430 тис. грн, які перебували у користуванні судді та членів його родини.

Таким чином, подані у щорічній декларації відомості відрізняються від достовірних на загальну суму 5,058 млн грн, що більше ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

19.01.2023 судді повідомлено про підозру та вже 23.01.2023 обвинувальний акт скеровано до ВАКС для розгляду по суті.  

Зауважимо, що у 2022 році суди першої та апеляційної інстанції визнали необґрунтованими активи вказаного судді на суму 3,6 млн грн. Зокрема судом встановлено, що суб’єкт декларування через третіх осіб фактично набув у власність квартиру у столиці площею 142 кв. м. При цьому, у ході аналізу майнового стану та його доходів з’ясовано, що грошові кошти, використані для придбання цього активу, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.  

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінально караного проступку і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі записи

У Києві сьогодні відновлюється рух мостами Метро та Патона

На Центренерго повністю оновлено правління

Голова КОВА визначився з комендантським часом на новорічні свята

Напишіть коментар