18.7 C
Київ
25.04.2024
Бориспіль Прокуратура

Прокурор просить 5 років ув’язнення керівнику аеропорту «Бориспіль»

​​📎 Справа стосовно колишнього керівника «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» розглядається у Вищому антикорупційному суді, – повідомляє телеграм-канал “Київський регіон” з посиланням на САП.

Нагадаємо, розглядається справа про обвинувачення колишнього керівника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (далі — ДП «МА «Бориспіль») та начальника служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн грн збитків підприємству.

У своїй промові прокурор наголосив на повноті зібраних доказів, а також на важливих аспектах окремих матеріалів у справі. Завершаючи свій виступ, прокурор попросив суд застосувати до вказаних осіб покарання у виді 5 років позбавлення волі для колишнього керівника ДП «МА «Бориспіль» та 4 роки – начальниці відділу.

У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. Проте з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, службові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали вказані приміщення підприємцям, як наслідок держпідприємству завдано збитків на суму понад 16,5 млн грн.

Дії колишнього керівника держпідприємства та начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

📌 Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінально караного проступку і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі записи

Амбулаторії Бориспільської ОТГ отримали сучасні аналізатори

Бориспільська райрада оголосила онлайн-аукціон з оренди офісного приміщення у центрі міста

Біля Борисполя поліція зупинила трактор яким керував чоловік без прав

Напишіть коментар