7.2 C
Київ
23.03.2024
Бориспіль Будівництво

У Борисполі будують нову медичну амбулаторію

Триває будівництво амбулаторії загальної практики — сімейної медицини на вулиці Київський Шлях, 158-б в Борисполі, повідомляють «Вісті».

Будівельний паспорт на вході до майданчика свідчить, що роботи розпочато у грудні 2019 року, а у жовтні 2020 року забудовник планує їх завершення. Зводить амбулаторію міська компанія із бездоганною репутацією — ПрАТ «Агробудмеханізація» (голова правління Володимир Шалімов). Тож роботи тривають за графіком.

Згідно з інформацією, озвученою на засіданні виконавчого комітету, у звіті про діяльність міського управління капітального будівництва за 2019 рік, договір із Агробудмеханізацією укладено на суму 12 772 599,00 грн. На тендерні торги була заявлена сума 14 млн грн, тож місто має понад мільйон гривень економії.

Майстер ПрАТ «Агробудмеханізація» Сергій Луцький зазначив, що закінчується зведення цокольного поверху, почали викладати стіни першого поверху до віконних отворів. Луцький говорить, що використовують облицювальну керамічну цеглу, виготовлену в Білій Церкві, а звичайну червону — з Переяслава. «Ми підтримуємо українського виробника, а саме підприємства Київщини. Амбулаторія буде з червоної цегли, щоб не порушувала єдиного ансамблю, який створюють храм, що поряд, і готель через дорогу», — розповідає Сергій Луцький.

Почім метр?

Микола Корнійчук, який був на будівництві, повідомив, що приміщення амбулаторії займає площу 320 кв. м (16 м х 20 м). За словами майстра будмайданчику, площа одного поверху — 250-270 кв. м, якщо не враховувати товщину зовнішніх стін. «Якщо порахувати два поверхи і цокольний, який теж експлуатуватиметься, то орієнтовна сумарна площа медзакладу складе 750 кв. м», — розповідає Корнійчук. Тож поділивши вартість будівництва (12 772 599,00 грн) на 750 кв. м, отримаємо максимально можливу суму — 17 тис. грн за кв. м. Це не та сума, якою дорікав керівникам міста у соцмережах один із депутатів (йшлося про 30 тис. грн за кв. м).

Схожі записи

Під Борисполем здійснив аварійну посадку військовий гвинтокрил

Новобудови вище чотирьох поверхів тепер будуть обладнувати ліфтами

У Борисполі «Європейська Солідарність» заявляє про провокації проти партії

Напишіть коментар