2.1 C
Київ
20.04.2024
Волонтерство Суспільство

Постраждалим від війни дітям Київщини допоможуть психологи на Прикарпатті

100 українських дітей із Київщини, що постраждали внаслідок війни, було відправлено в санаторно-оздоровчий комплекс в Івано-Франківській області. Там вони перебуватимуть під доглядом найкращих педагогів та персоналу міжнародного дитячого центру “Артек-Лісовий”.

Додатково з дітьми будуть працювати професійні психологи. Кошти на відпочинок та психологічну реабілітацію були зібрані благодійним фондом “Родина-Україна” завдяки пожертвам небайдужих громадян та соціально-відповідальних компаній.

На початку липня 100 українських дітей із постраждалих регіонів Київщини організованою автоколоною вирушили на відпочинок та психологічну реабілітацію до одного з найкращих санаторно-оздоровчих комплексів України. Із 2 по 15 липня в них насичена програма відпочинку та психологічної реабілітації від персоналу міжнародно-дитячого центру “Артек-Лісовий”.

100 українських дітей із постраждалих регіонів Київщини вирушили на відпочинок та психологічну реабілітацію

Така ініціатива стала відповіддю благодійного фонду “Родина-Україна”, Київської обласної військової адміністрації, українського бізнесу та суспільства на жахливі наслідки перебування російсько-окупаційних військ на території Київської області.

Сьогодні ми тільки починаємо усвідомлювати наслідки та глибину шкоди, що було завдано українським дітям. Наразі точна статистика щодо дітей, які постраждали через військові дії російської армії, ще формується. Та вже з наявних даних масштаб трагедії вражає:
– більше 100 тис. мешканців Київщини, більшість з яких складали діти, були змушені тікати від окупації, залишаючи свої домівки, майно, близьких людей;
– у свою чергу, на деокуповані території Київщини переїхали 288 683 внутрішньо переміщені особи (з них 74 108 – діти)

Стреси, що пережили українські діти, вже викликали хвилю звернень за психологічною допомогою. З початку війни кількість звернень виросла на 42% і продовжує зростати.

Ми робимо все можливе, щоб навіть в умовах збройної агресії рашистських військ, вони мали змогу прожити щасливі миті справжнього дитинства – назар збіглей

Назар Збіглей, засновник та CEO Благодійного фонду “Родина-Україна”:
“З самого початку війни ми бачимо, що для російсько-окупаційних військ немає нічого святого. Цілями ракетно-бомбових ударів все частіше стають цивільні об’єкти: школи, садочки, вокзали, торговельні центри, домівки мирних громадян. Тисячі й тисячі наших з вами дітей щодня зазнають фізичних та психологічних травм. Місія нашого фонду – матеріальна та гуманітарна підтримка українських “дітей війни”. Ми робимо все можливе, щоб навіть в умовах збройної агресії рашистських військ, вони мали змогу прожити щасливі миті справжнього дитинства, відчувати турботу кожного дорослого та не залишитися сам на сам із психологічними травмами”.

Серед дітей, які вирушили на відпочинок та оздоровлення до Івано-Франківської області:

  • діти, які втратили одного з батьків або годувальника під час військової агресії російських окупантів;
  • діти військовослужбовців та добровольців територіальної оборони, діти учасників АТО/ООС;
  • діти, які перебували на окупованих районах Київщини.

А також діти, які постійно, а в нинішніх реаліях ще дужче, потребують додаткової уваги та підтримки:

  • діти-сироти;
  • діти, які позбавлені батьківського піклування;
  • діти з багатодітних родин.

Окрім того, залишити заявку на участь дитини в оздоровчо-реабілітаційному турі можна на сайті благодійного фонду “Родина-Україна”. Після того з батьками зв’яжуться волонтери фонду та проведуть первинне опитування. У разі підтвердження приналежності до відповідної категорії дитину буде зараховано до найближчої зміни відпочинку.

Кошти на першу зміну, що складається зі 100 постраждалих дітей, збирали всією країною. Наразі найбільші внески (сумарно понад 1 млн гривень) отримали від української IT-індустрії, а саме компаній IDeals, GigaTrans/GigaCloud та Akurateco. Також серед меценатів проекту – мережа ресторанів “Черноморка”. Ще близько 300 тис. грн вдалося зібрати завдяки пожертвам небайдужих людей.

Щодня до проекту благодійного фонду “Родина-Україна” долучаються нові партнери, які допомагають інформаційно та пропонують допомогу в організаційних питаннях, психологічній та матеріальній допомозі дітям.

Проект вже підтримали

українські зірки та інфлуенсери

Проект вже підтримали такі українські зірки та інфлуенсери: Оля Полякова, Даша Астаф’єва, Настя Каменських, Георгій Бущан, В’ячеслав Бобров, Стас Медведенко, Саша Пустовіт, Таня Пренткович, Діана Глостер, Олена Мандзюк, Марія Тимошенко, Ілона Гвоздьова, Алла Зіневич, Настя Побережна, Даша Харченко, Яна Осипова, Карина Левинська-Коваль, Вероніка Синиця, Юлія Єрмолаєва, Сабіна Мусіна, Марія Куянцева та ін. .

Більше інформації про благодійну ініціативу можна знайти за посиланнями на сайті https://dity.family-ukraine.com/

Схожі записи

В Обухові завтра віддадуть останню шану солдату Олександру Липському

Благодійний проєкт допоміг жінкам розпочати власну справу

Суд підтримав право чоловіка на пай у справі проти Гайшинської сільської ради

Напишіть коментар