2.1 C
Київ
20.04.2024
КОДА Медицина

У Київській ОДА хочуть зупинити ремонт онкодиспансеру. Відео

Центр трансплантації кісткового мозку в Київській області вже цього року мав би відкритися. Але кошти на закінчення ремонту у бюджеті на 2022 рік, наразі,  не передбачені, – повідомляє Київський регіон з посиланням відео Юрія Андреєва, голови правління Національного руху “За трансплантацію”.

Юрій Андреєв показав на відео, як саме зараз виглядає центр трансплантації кісткового мозку Київського обласного онкодиспансеру.

Завершилося зовсім небагато роботи, для того, щоб відділення почало функціонувати

Вся чорнова робота зроблена, готова розводка електрики, встановлена дуже складна система вентиляції для потрапляння у приміщення лише очищеного повітря, щоб жоден мікроб сюди не потрапив. Адже в такому боксі після трансплантації пацієнт цілодобово має знаходитися три місяці нікуди не виходячи. Залишилося доробити ремонт та закупити обладнання – розповідає на відео Андреєв.

Приміщення клініки Юрій Андреєв пам’ятає і на власному досвіді:

Ось тут, в цій палаті і я п’ять років тому проходив лікування від анемії. Тоді я дуже мріяв, що колись у нас можна буде проводити операції з трансплантації кісткового мозку. Залишилось трохи і ця мрія стане реальністю, – згадує Андреєв.

Залишилось трохи і моя мрія

стане реальністю – юрій андреєв

Голова правління Національного руху “За трансплантацію” дуже просить чиновників – серед яких згадує голову Київської ОДА Олексія Кулебу та директора у департаменті охорони здоров’я КОДА Олену Єфіменко, звернути увагу, завершити ремонт і дати лікарям можливість рятувати життя людей.

Надія лише на те, що Центр включать до списку інвестиційних проектів і з 823 мільйонів гривень знайдуть 16 мільйонів на закінчення цього ремонту, – вважає Юрій Андреєв.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу Київський регіон тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #бюджетКиївщини #трансплантація #кістковиймозок #онкодиспансер #фінансування #рятуватижиття #ЮрійАндреєв #ОлексійКулеба #ОленаЄфіменко

Схожі записи

Евакуація жителів Київщини не планується

На Київщині до “Гвардії наступу” долучилось вже 1100 охочих – КОВА

Перевізники Київщини готуються до масштабного страйку. Відео

Напишіть коментар