10 C
Київ
29.03.2024
Державне бюро розслідувань

На Київщині податківець завдав державі збитків на 42 млн гривень

Згідно із висновком судово-економічної експертизи, через оборудку ексревізора ревізора-інспектора Державної фіскальної служби, державі завдано збитків на 42 млн гривень, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на Державне бюро розслідувань. 

Як стало відомо “Київському регіону”, інспектор проводив перевірку сплати податків людині, яка займається будівництвом та продажем нерухомості. За законом ця людина мала зареєструватися як фізична особа – підприємець та сплачувати податки державі у розмірі 18%. Натомість він здійснював діяльність як фізична особа і відповідно сплачував лише 5%.

Під час перевірки інспектор «не помітив» явних порушень законодавства та не відобразив їх в акті. Відповідно комерсант лише частково сплатив податки, зокрема й податок на додану вартість, від будівництва та продажу нерухомості на майже 300 млн гривень.

Тепер колишній податківець обвинувачується у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що підлеглі Віталія Кличка звинувачують обухівський держкадастр у злочині.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також читайте про те як на Обухівщині вже п’ятий рік обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #податківець #ревізор #ДБР #ДержавнеБюроРозслідувань

Схожі записи

У Кличка звинувачують обухівський держкадастр у злочині

Керівнику відділу поліції на Київщині повідомлено про підозру у злочині

Зятю мера Гостомеля призначили запобіжний захід у 14 млн. застави

Напишіть коментар