15.8 C
Київ
28.03.2024
COVID-19 Верховна рада

Порошенко закликає негайно підписати закон про кисневі станції в лікарнях

Петро Порошенко подякував депутатам з усіх фракцій та груп за підтримку закону про закупівлю кисневих станцій, – повідомляє “Київський регіон”.

Виступаючи з трибуни парламенту після ухвалення закону 5460, Порошенко закликав жорстко контролювати, за якими цінами  влада буде купувати кисневі станції, бо це кошти платників податків. У «Європейській Солідарності» також закликають негайно підписати цей закон, щоб якомога швидше забезпечити лікарні кисневими станціями.

«За одну годину, поки в цьому залі був Зеленський, померло 30 українців. Померло через бездіяльність «чемпіона світу по боротьбі з коронавірусом» Зеленського. Змінюється третій міністр оборони, а гроші йдуть на «Велике крадівництво», щоб валізами заносити гроші і корумпувати владу. Закуповуються машини для зеків – для того щоб боротися з опозицією. Витрачаються кошти на будь-що, але на боротьбу з коронавірусом грошей не вистачає», – констатує Порошенко.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

«Я твердо переконаний, що ми маємо продовжити цю практику. Бо коли ми об’єднуємося, у нас все виходить. Дуже  важливо прослідкувати ціни, за якими купуються станції. Бо я дуже добре пам’ятаю, що коли мій благодійний фонд купляв кисневі концентратори по 20-25 тисяч гривень, влада їх купляла по 39 тисяч, крадучи кошти платників податків», – нагадав Петро Порошенко.

Як відомо, «Європейська Солідарність» разом з «Голосом» вимагала негайно ухвалити закон, який передбачає створення нової бюджетної програми «Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я», а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій.

Автори наголошують, що з огляду на стан електромереж закладів охорони здоров’я встановлення кисневих станцій є єдиним способом забезпечення кисневої незалежності лікарень. Більше того, встановлення кисневих станцій є доцільним і там, де уже присутні інші способи кисневого потоку, що дозволить лікарням мати вибір між джерелами кисню – апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), високоякісний кисень з балонів або резервуарів, кисень з власного генератора кисневої станції.

Крім того, забезпечення опорних лікарень кисневими станціями також дозволить зменшити попит лікарень на кисень у балонах, що зменшить навантаження на логістичну мережу.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #ВерховнаРада #ЄвропейськаСолідарність #ПетроПорошенко #кисневістанції #лікарні #ковід #життялюдей

 

Схожі записи

Всі три інфіковані на коронавірус на Київщині – з Обухівщини

Верховна Рада України ухвалила нові норми утримання тварин 

У Ворзелі закрили пологовий будинок, куди вчора розмістили хвору на коронавірус

Напишіть коментар