14.8 C
Київ
28.03.2024
Верховна рада

Сьогодні вночі переводимо годинник. Це може трапитись востаннє

Сьогодні вночі о 4 ранку маємо прокрутити стрілки годинника на годину назад. Це може трапитись востаннє. Ще з 1981 року Україна двічі на рік змінює час. У кінці березня переходить на літній, а у кінці жовтня – на зимовий. Та цього разу зимовий час може стати постійним, – повідомляє “Київський регіон”.

Першим ідейником переведення годинників став Бенджамін Франклін, один із батьків-засновників США. Він опублікував свою ідею економії часу в 1784 році, але подейкують, що Франклін зробив це жартома. Осучаснений перехід часу запропонував майже через сто років інший діяч – етимолог Джордж Вернон Хадсон.

Традицію переводити годинники у Європі запровадили після Першої світової війни. Метою було була економія електроенергії. Сьогодні кризи теж трапляються, але світ давно винайшов інші дієві способи заощаджувати електроенергію. За оцінками чеських вчених, переведення годинників дозволяє заощадити лише 0,34% електроенергії.

Руслан Стефанчук, ставши новим головою Верховної Ради, знову згадав про свою ідею скасувати переведення годинників і залишитись жити за зимовим, нібито природним для України часом. Торік він подавав такий законопроєкт і його навіть ухвалили у першому читання. Але це трапилось на початку березня, за кілька тижнів до переходу на літній час.

Судячи з настрою нового спікера, Рада до нього скоро повернеться. “Я думаю, що після того, як Україна перейде на зимовий час, ця дискусія знову має бути піднята”, – сказав Стефанчук під час брифінгу кілька днів тому.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що Київська обласна державна адміністрація затвердила нові автобусні маршрути Обухів-Васильків та Бровари-Бориспіль.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також читайте про те як на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #ВерховнаРада #РусланСтефанчук #переведеннягодинника

Схожі записи

На Київщині заявляють про підтримку Петра Порошенка

Зеленського закликали не використовувати Медведчука для атак на Порошенка

Порошенко закликав підтримати законопроект про соціальний захист людей

Напишіть коментар