27.6 C
Київ
22.07.2024
Служба безпеки України

На Київщині заблоковано потужний канал нелегальної міграції до ЄС

Контррозвідники СБУ заблокували канал нелегальної міграції іноземців через Україну до Європейського Союзу, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на СБУ у Києві та Київській області.

Як повідомила речниця СБУ у Києві та Київській області Ольга Супрун, зловмисники переправили каналом нелегальної міграції більше 100 іноземців. Вартість «послуг» залежала від країни призначення та коливалася від $4 до $8 тисяч.

Найбільшим «попитом» серед мігрантів користувалися країни Західної Європи. У Києві та Київській області проведено низку обшуків, у результаті правоохоронці виявили сформовану групу – 15 осіб, яких готували до переправлення в Європу. Крім того, вилучено фіктивні документи, які використовували для легалізації іноземців, транспортні засоби, за допомогою яких перевозили.

Зловмисники створили низку фіктивних фірм та за програмою міжнародного студентського обміну, оформлювали фіктивні запрошення іноземцям нібито на навчання до українських вишів. Але замість навчання, на підставі отриманих запрошень, «студенти» мали можливість виїздити до країн ЄС, використовуючи Україну як перевальний пункт, – розповіла Ольга Супрун.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

У рамках кримінального провадження одному з організаторів повідомлено про підозру за ч. 2 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності ще трьох осіб, причетних до протиправних дій, а також щодо примусового повернення на батьківщину нелегальних мігрантів.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що Київська обласна державна адміністрація затвердила нові автобусні маршрути Обухів-Васильків та Бровари-Бориспіль.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Також читайте про те як на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #КОДА #СБУ #нелегали #міграціядоЄС #біженці #речницяСБУ #ОльгаСупрун #обшук

 

 

Схожі записи

На Київщині викрили осіб, які вербували українців на війну до Сирії

На Київщину хотіли ввезти наркотики під виглядом ліків та косметики

СБУ знайшла у монастирі прокремлівського блогера

Напишіть коментар