11.5 C
Київ
24.04.2024
Вишгород Служба безпеки України

СБУ затримала голову Димерської територіальної громади. Відео

Затримання у Вишгороді! Ведуться слідчі дії. Зараз буде обшук автомобіля депутата районної ради Кожанова, екс-керівника Фонда комунального майна”, – повідомив у прямому ефірі під час стріму на фейсбук-сторінці “Вишгород – Рідне Місто” місцевий активіст Владислав Дулапчій. Пізніше Дулапчій уточнив, що “Також відбираються якісь пояснення у голови Димерської ОТГ Володимира Підкурганного. Його статус у цьому провадженні поки невідомий”.
Відео прямого ефіру Владислава Дулапчія за цим посиланням. Пізніше з’ясувалося, що саме голова Димерської територіальної громади Володимир Підкурганний і був головною ціллю спецоперації Служби безпеки України. Посадовця затримали під час отримання хабаря у кафе “Нагірний” напроти міської лікарні Вишгорода.

Посадовця затримали під час отримання хабаря у кафе “Нагірний” напроти міської лікарні Вишгорода

Як повідомляє прес-служба ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, посадовця затримали за хабар у 2,6 млн грн, за які він пообіцяв передати у приватну власність землі Київщини. Ці гроші голова ОТГ намагався отримати через депутата районної ради та посередника, аж поки СБУ не викрила та задокументувала їх протиправну діяльність.

за хабар у 2,6 млн грн обіцяв

передати у приватну власність

землі Київщини

У ході досудового слідства встановлено, що посадовці незаконно отримали 1,5 га земель пайового фонду. Потім, вимагаючи гроші, вони намагалися передати ці ділянки у приватну власність – під особисте селянське господарство. Правоохоронці затримали усіх фігурантів одразу після передачі через посередника чергового траншу – 800 тисяч гривень. Раніше правоохоронці задокументували одержання зловмисниками ще 280 тис. грн. «авансу».
Правоохоронці затримали усіх фігурантів одразу після передачі через посередника чергового траншу – 800 тисяч гривень. Раніше правоохоронці задокументували одержання зловмисниками ще 280 тис. грн. «авансу»
Наразі усім фігурантам оголошено про підозру ч. 2,4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.
Заходи із викриття протиправної діяльності проводились Головним управлінням СБУ в м.Київ та Київській області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Київській області та за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.
Про Підкурганного відомо, що в 2019 році він очолював виборчий штаб народної депутатки від “Слуги народу” Ольги Василевської-Смаглюк. З 2010 року чоловік працював суддею Вишгородського районного суду Київської області. Однак його було звільнено у 2018 році за незаконні рішення у “справах Майдану”. Зокрема, справа щодо нього була відкрита за заявою голови ГС “Українська спілка Автомайдан” Андрія Михайловського.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі записи

В Обухові та Березані арештовано майно компанії “Аерок” – СБУ

Староста селища на Київщині виявився колаборантом

СБУ розсекретила архіви стосовно Чорнобильскої трагедії

Напишіть коментар