12.1 C
Київ
26.04.2024
річка Дніпро Суспільство Трипільська культура Українська міська територіальна громада

Помер засновник музею трипільської культури Олександр Поліщук

Пішов з життя засновник і власник музею “Прадавня Аратта-Україна” у селі Трипілля на Київщині, дослідник і просвітник добіблійної минувшини Олександр Поліщук, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на публікацію близького товариша покійного Віктора Жердицького.

Дослідник створив єдиний приватний музей трипільської культури у світі

За даними видання “Великий Київ”, Олександр Поліщук – відомий колекціонер старовини та дослідник Трипільської культури. Поліщук називав себе “білим” колекціонером і стверджував, що ніколи не брався за археологію та власноручно не розкопав жодної історичної пам’ятки, але, за його словами, бажання таке було, особливо в дитинстві.

Поліщук разом з художником Анатолієм Гайдамакою, істориком-белетристом Юрієм Шиловим і заснував приватний історико-археологічний музей “Прадавня Аратта — Україна”, який розташований у Трипіллі на березі Дніпра. Приймав в цьому участь і архітектор Володимир Лазоренко, з яким пізніше у Поліщука сталося непорозуміння, в наслідок чого музей довгі роки простоює і руйнується.

Музей було названо на честь країни Аратти, про яку є згадки в Шумерських літописах, і яку Юрій Шилов вважає розташованою на території сучасної України.

Читайте також у матеріалі “Київський регіон”, як депутат Київської обласної ради Сергій Левченко збив в Українці дитину, втік з місця події та намагається уникнути відповідальності за свої дії.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #ОлександрПоліщук #ВікторЖердицький #дослідник #просвітник #архітектор #ВолодимирЛазоренко #художник #АнатолійГайдамака #історик #белетрист #ЮрійШилов #заснував #приватниймузей #археологічниймузей #ПрадавняАратта #Аратта #Трипілля #Дніпро

Схожі записи

В Ірпені і Бучі вшанували пам’ять жертв Голокосту в Бабиному Яру

Навколо села Гора Бориспільського району хочуть створити ОТГ

Постраждалим від війни дітям Київщини допоможуть психологи на Прикарпатті

Напишіть коментар