6.3 C
Київ
19.04.2024
Відео ЖКХ Київська обласна рада

Депутати облради погодили відшкодування в тарифах за постачання теплоенергії

Сьогодні на сесії Київської обласної ради розглядали питання затвердження програми підтримки місцевих бюджетів Київщини з частковим відшкодуванням різниці в тарифах за послуги з постачання теплової енергії та гарячої води населенню на 2021 рік, – повідомляє “Київський регіон” з місця події.

Депутати проголосували за виділення підтримки місцевим бюджетам з обласного у сумі 9,6 мільйонів гривень. В ексклюзивному коментарі “Київському регіону” заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова що депутати також затвердили тарифи на наших комунальних підприємствах, де обласна рада є власником.

“На компенсаційній програмі передбачено 20 мільйонів гривень, а профінансували ми сьогодні 50% цієї суми. Я вважаю, що цієї суми недостатньо, бо це лише близько 15% від загальної потреби” – наголосила пані Тетяна. ВІДЕО:

У коментарі пані Семенової на відео йдеться про підтримку КП КОР «Переяслав-Хмельницьк тепломережа» та комунального підприємство «Києво-Святошинська тепломережа» КОР, яким буде виділено по 4 млн грн для початку опалювального сезону та забезпечення їх безперебійної діяльності.

Депутат обласної ради Ярослав Москаленко у коментарі “Київському регіону” заявив про свої сподівання стосовно того, що найближчим часом на ситуацію зверне увагу, крім нас [депутатів КОР], ще й центральна влада. І зрозуміє, що громади самі з цією проблемою не справляться, а наші фінансові можливості теж далеко не безмежні. Наразі працюємо далі за двома напрямками. По-перше, разом з громадами встановлюємо потреби і можливості кожної з них і напрацьовуємо конкретні механізми допомоги. По-друге, шукаємо кошти для реалізації цієї допомоги.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Про те, що центральній владі треба діяти терміново наголосив і депутат обласної ради Руслан Кузьменко: “Тарифи злетіли до небес – газ значно подорожчав, а меморандум президента не діє… Маємо рятувати опалювальний сезон, щоб діти не сиділи в холодних школах і садочках, щоб старенькі лікувалися не в холодних лікарнях, бо в період нової хвилі коронавірусу ще й холод сприятиме тому, що ще більше людей постраждає від COVID-19”.

А от депутат Станіслав Семергей у своєму коментарі “Київському регіону” закликає керівників місцевих органів самоврядування не покладатися лише на допомогу “зверху”: “Ми, як депутати Київської облради були зобов’язані зробити все належне для того, щоб опалювальний сезон на Київщині розпочався своєчасно, а сума в платіжці людей не збільшилась. Водночас, це не звільняє від обов’язку голів громад запроваджувати та фінансувати програми енергоефективності відповідно до потреб населення”.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

На сесії також розглянули проєкти рішення про внесення змін на затвердження Статутів комунальних закладів Київської обласної ради, а саме передачу прав власності на майно комунальних закладів Київської обласної ради від Київської обласної державної адміністрації. Після внесених змін власником закладів та їх майна, нерухомості, буде Київська обласна рада. Депутати впевнені, що так є шанс навести лад у роботі комунальних закладів.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що на Обухівщині в черговий раз обіцяють рекультивувати скандальну сміттярку.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #сесіяКОР #сесіяКиївськоїОбласноїРади #недостатнєфінансування #ліки #КиєвоСвятошинськатепломережа #фінансування #ТетянаСеменова #ЯрославМоскаленко #РусланКузьменко #СтаніславСемергей #тарифинатеплопостачання #ПереяславХмельницьктепломережа

 

 

 

 

 

 

 

 

Схожі записи

Перелік міст та сіл Київщини, де 1 грудня ДТЕК відключатиме світло

57 населених пунктів Київщини у неділю ДТЕК відключить від світла

В облраді розповіли, коли будуть внесені зміни до бюджету Київщини

Напишіть коментар