12.1 C
Київ
23.04.2024
Буча Спорт

Кіберспортсмен з Бучі виграв турнір з Dota 2 і заробив 3,6 млн доларів

У Бухаресті закінчився The International 10 – головний кіберспортивний турнір по Dota 2 з призовим фондом в 40 млн доларів. Турнір сенсаційно виграла команда Team Spirit – в складі якої грали і двоє українців – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на публікацію Tribuna.com.

Фінал дав величезну кількість емоцій. Spirit рознесли PSG.LGD на двох перших картах, а потім взагалі без шансів віддали супернику наступні дві. В історії Dota 2 ніхто не вигравав The International, програвши перед цим четверту карту. Тепер такою командою стала Team Spirit.

Уже 10 років минуло з моменту, коли українські гравці перемагали на The International. Тоді в 2011-му найперший TI в історії гри виграли NAVI, в яких грали Dendi, ArtStyle і Хвіст. Тепер історія українців на TI взяла новий виток.

Українські гравці команди Yatoro і Mira заробили по 3,6 млн доларів і за один турнір стали самим багатими кіберспортсменами України. Для розуміння унікальної важливості The International для гравців в Dota 2, за інші турніри в своєму житті хлопці заробили менше 30 тисяч доларів.

Мирослав «Mira» Колпаков (на фото вище) родом з Луцька, а от наймолодший гравець турніру 18-річний Ілля «Yatoro» Мулярчук живе на Київщині у Бучі.

Ілля «Yatoro» Мулярчук (головне фото новини) абсолютно заслужив титул MVP турніру нереальною грою в плей-офф турніру. За всю десятилітню історію плей-офф The International було лише шість ремпейджів – це коли один гравець поодинці вбиває п’ятьох ворогів поспіль. Три з них зробив Ілля в цьому році.

Yatoro майже повністю пропустив дев’ятий клас школи, тому що просто не встигав прокинутися після того, як грав до 4 ранку. Потім поступив «в якийсь універ на геолога», але так жодного разу в ньому і не з’явився.

Ілля припиняє грати, тільки коли відчуває сильну втому: зазвичай це трапляється після 10-15 ігор, а це близько 10 годин безперервної гри. Після цього, замість перегляду серіалів або аніме, Ілля переглядає записи своїх ігор і інших сильних гравців. Цікаві моменти виписує в блокнот.

Джерело його натхнення – Майкл Джордан. «Мені дуже сподобався серіал «Останній танець» на Netflix про Майкла Джордана. Я їм нереально надихнувся -каже Ілля. Звідти я взяв багато спортивної філософії і переніс в свою гру. Коли Джордан грав в школі, то говорив, що багато хто займався по годині і були втомлені, а він грав за 2,5 години, а потім ще кликав інших на 1×1. Він був затятим чолом, я намагаюся робити так само ».

Ілля не стрімить свої ігри і впевнений, що особисті відносини заважають прогресу в грі. «Думаю, дівчина повинна з’являтися в більш усвідомленому віці – років в 25 вже можна починати шукати».

Коли старий комп’ютер накрився, Ілля влаштувався мерчендайзером, щоб заробити собі на нову техніку. На той момент Іллі було всього 13 років.

У Доту почав грати в 2013 році через брата. «Якщо грати у Доту шаблонно – ніколи не виграти».

Yatoro подарував своїм вболівальникам ще й головний перфоманс турніру – Ілля почав The International з яскраво-червоним волоссям, але в плей-офф поголився наголо. В інтерв’ю Yatoro розповів, що таким чином «приніс жертву богу Доти». Спрацювало.

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #КМДА #Буча #ФіналтурніруДота2 #кіберспорт #Dota2 #МирославMiraКолпаков #Mira #ІлляYatoroМулярчук #Yatoro #ІлляМулярчук #TheInternational10 #NAVI #Dendi #ArtStyle #Хвіст #TI #Бухарест #Netflix

Фото з сайту ua.tribuna.com

Схожі записи

Спортсмени Київщини завоювали 6 медалей на Кубку світу у Празі

Спортивну інфраструктуру Ірпеня пообіцяли відновити за рахунок держави

Спортсмен-скелелаз з Українки звинуватив свого тренера у педофілії

1 коментар

leon 18.10.2021 о 22:48

И как он пополнял свой счет в доте2 если не через punktid ?

Відповіcти

Напишіть коментар