7.5 C
Київ
29.03.2024
Кримінал

У Києві попався хакер, який викрав 150 мільйонів доларів

В Україні викрили хакера, причетного до вірусних атак на понад 100 іноземних компаній. Операція проходила в рамках міжнародної спецоперації, проведеної Департаментом кіберполіції Національної поліції України та слідчими Нацполіції із залученням представників Інтерполу та Європолу, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Серед постраждалих відомі компанії

у сфері енергетики та туризму

У повідомленні йдеться, що українець розповсюджував шкідливе програмне забезпечення. Коли воно потрапляло до комп’ютерів жертв, він починав вимагати гроші за відновлення даних. За даними слідства, внаслідок кібератак постраждали понад 100 іноземних компаній, серед яких відомі світові енергетична і туристична компанії, а також розробники техніки, яким завдані збитки на суму понад 150 млн доларів США.

“Ідентифікувати українського хакера вдалося в ході міжнародної поліцейської операції. Як встановили правоохоронці, чоловік мав спільника, який допомагав виводити гроші, здобуті злочинним шляхом”, – заявили у прокуратурі.

Правоохоронці провели обшуки на території Києва, Київської та Хмельницької областей за місцем проживання хакера і близьких до нього осіб, у ході яких вилучили понад 360 тисяч доларів, комп’ютерну техніку, термінали мобільного зв’язку, транспортні засоби. Крім того, на криптогаманцях чоловіка заблоковано 1,3 мільйона доларів.

Нагадаємо, раніше “Київський регіон” публікував Перелік змінених маршрутів декілька столичних тролейбусів.

Декілька столичних тролейбусів змінили маршрути. Перелік

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #хакер #інтернет #поліція #інтерпол #європол #Київськаміськапрокуратура #КМДА #злочин

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

Схожі записи

На 9 років cуд позбавив волі голову сільради на Обухівщині

У Васильківській громаді застрелили фермера

На Київщині шахраї знову просять гроші від імені посадовців

Напишіть коментар