12.6 C
Київ
26.04.2024
Верховна рада Ірпінь Міська рада ОТГ

Ірпінь може назвати себе хоч центром Марсу, – нардеп Безгін

Завтра 7 травня Ірпінська міська рада планує своє сесійне засідання. Як повідомила помічниця народного дептата від “Голосу” Михайлина Скорик-Шкарівська, депутати Ірпеня планують голосувати за текст звернення, яким наполягають, аби після укрупнення районів у Київській області, райцентр був саме в Ірпені, а не в Бородянці, пише портал «Громада Приірпіння».

На це народний депутат від “Слуги нарду” Віталій Безгін, який очолює профільний підкомітет, відреагував таким чином:

“Треба нагадати Ірпеню і його раді, що не вони тут є суб’єктом подання. А рішення буде ухвалювати Верховна Рада з подання Уряду. Тому можуть хоч визнати себе центром Марсу, з процедурної точки зору вага буде така сама.”

Принагідно мешканці селища Коцюбинське, яке є столичним анклавом, нагадали представнику фракції “Слуга народу” про те, що давно вимагають приєднання населеного пункту до Києва.

Після адмінреформи у перспективному плані ірпінську “марьошку” роз’єднали і всі три селища, які до того входили до цієї “матрьошки” відокремилися.

Нагадаємо, наразі у законотворців є питання щодо єдиного райцентру у Київській області. Народні депутати обирають між Бородянкою, яка більш рівновіддалена від кінців районного центру, та ближчим до Києва Ірпенем. Решта 4 райцентри вже попередньо визначені.

Схожі записи

Активісти Ірпеня через суд намагалися зупинити дію Геплану міста

В Ірпені вважають, що нова об’їзна дорога покращить трафік у місті

Проблемами Бородянки вже займається Генеральна прокуратура

1 коментар

Антон 07.05.2020 о 02:22

Какая Бородянка это же колхоз

Відповіcти

Напишіть коментар