8.4 C
Київ
19.04.2024
Прокуратура Служба безпеки України

На Київщині затримали чоловіка за спробу дати хабар чиновнику

Служба безпеки України у м. Києві та Київській області силами свого структурного відділення у Броварському районі не лише попередили захоронення небезпечних промислових відходів, але і спіймали підприємця на спробі дати хабар чиновнику.

Наразі, здійснюється досудове розслідування слідчими Броварського районного управління поліції за оперативного супроводу Броварського районного відділення СБУ у м. Києві та Київській області.

В той же час, за процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури 42-річному чоловіку вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою, в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища).

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що підприємець звернувся до службової особи комунального підприємства із пропозицією надати 130 000 гривень неправомірної вигоди за захоронення на території сміттєзвалища комунального підприємства небезпечні промислові відходи. Дані відходи були утворені у ході здійснення його господарської діяльності, а також врегулювання спірних питань щодо оренди приміщень.

Вказаного громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України при пропозиції посадовій особі комунального підприємства раніше обумовленої частини неправомірної вигоди в сумі 23 000 гривень за захоронення на території сміттєзвалища комунального підприємства промислових відходів суб’єкта господарювання.

чоловіку повідомлено про підозру

у скоєнні вказаного злочину

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото з сайту Прокуратури Київської області

Схожі записи

СБУ викрила викладача ліцею імені Івана Богуна на вимаганні грошей

У Борисполі затримано проросійського пропагандиста

На хабарі викрито керівництво Центральної військово-лікарської комісії

Напишіть коментар