11.5 C
Київ
25.04.2024
Кoвaлівськa сільська територіальна громада

За незаконну рубку ліса на Київщині судитимуть підприємця

На Київщині за незаконну порубку ліса на суму понад 700 тис. грн. судитимуть підприємця, – повідомляє Київська обласна прокуратура.

Київською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 52-річного чоловіка, за обвинуваченням у вчиненні незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинила тяжкі наслідки (ч.4 ст.246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана особа уклала договір з одним із підприємств про надання послуг із санітарної порубки дерев у кількості відповідно до виданого лісорубного квитка. Однак, у фігуранта провадження виник злочинний умисел на незаконну суцільну порубку дерев, на території, що виходить поза межі земель, прописаних у договорі, з метою привласнення незаконно зрубаної деревини та використання її у власних цілях.

Таким чином, зловмисник, під виглядом розчистки лісосмуг, без передбаченого законом дозволу, організував здійснення суцільної порубки 59 одиниць живих дерев на території Ковалівської сільської ради Васильківського району.

за шкоду у розмірі понад 700 тис. грн підприємцю загрожує позбавлення волі

на строк від 5 до 7 років

Вказаними діями навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 700 тис. гривень. У разі доведення вини, підприємцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Напишіть коментар